Lovas világkupa: Dobrovitz harmadik helyen végzett Lipcsében

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2010.01.24. 16:02
Címkék
Harmadik helyen végzett Dobrovitz József a Lipcsében megrendezett fedeles világkupa-sorozat hatodik állomásán, és ezzel eldőlt, nem kerül be a genfi döntőbe. Csapatvilágbajnokunk ennek ellenére kifejezetten elégedett helyezésével, és a következő idényre még ütőképesebb fogatot ígér.  

„Sajnos nem úgy sikerült a verseny vége, ahogy szerettem volna – értékelt a bemelegítő számot megnyerő Dobrovitz József. – Az egyik első lovam merev volt az egyik akadályban, és eltolta magától a másik lovat. Ezzel együtt elégedett vagyok, a nagyszerű viadalon a közönség is óriási volt, és egyre jobb a fogatom. Már most sokkal jobban mentek a lovaim, mint Budapesten. Biztató, hogy időeredményemet senki sem tudta megközelíteni, csak a verőhibák miatt előztek meg. Mostantól a nyári világbajnokságra készülök, igyekszem olyan fogatot felépíteni, amellyel jövőre a végső győzelemre is esélyem lehet. Három lovam kitűnően vizsgázott, csak az egyik első helyére kell újat beépítenem." Az egyik első lovam merev volt az egyik akadályban, és eltolta magától a másik lovat. Ezzel együtt elégedett vagyok, a nagyszerű viadalon a közönség is óriási volt, és egyre jobb a fogatom. Már most sokkal jobban mentek a lovaim, mint Budapesten. Biztató, hogy időeredményemet senki sem tudta megközelíteni, csak a verőhibák miatt előztek meg. Mostantól a nyári világbajnokságra készülök, igyekszem olyan fogatot felépíteni, amellyel jövőre a végső győzelemre is esélyem lehet. Három lovam kitűnően vizsgázott, csak az egyik első helyére kell újat beépítenem."


A döntő második körében négy verőhibát vétő Dobrovitz hátterének erejét jelzi, hogy a Lipcsében második Ijsbrand Chardon tőle vásárolt lovakkal hajtott, s a bemelegítő szám után (második lett Dobrovitz mögött) tréfásan meg is jegyezte, biztosan rossz lovakat hozott el.
A világkupa-sorozatban a magyar hajtó jelenleg hatodik (hatan jutnak be a döntőbe), ám mivel a vele holtversenyben álló Werner Ulrich elindul a vk utolsó állomásán, Bordeaux-ban is, biztosan elé kerül.

LOVAS VK, LIPCSE

1. Daniel Würgler (svájci) 228.67 pont
2. Ijsbrand Chardon (holland) 235.28
3. Dobrovitz József 254.51

 

A Vk állása hat forduló után:

1. Boyd Exell (ausztrál) 30 pont, 2. Koos de Ronde (holland) 24, 3. Tomas Eriksson (svéd) 20, 4. Würgler 18, 5. Chardon 15, 6. Werner Ulrich (svájci) és Dobrovitz 12-12, 8. Christoph Sandmann (német) 10, 9. Theo Timmerman (holland) 6, 10. Jiri Nesvacil (cseh) 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik