S. Kovács Ádám nyerte a magyar csapat második aranyérmét

Vágólapra másolva!
2009.07.25. 16:22
Megszületett a magyar csapat második aranyérme az olimpián kívüli sportágak tajvani csúcseseményén, a kaohsziungi világjátékokon.
S. Kovács Ádám ellenőrizte az aranyérem valódiságát
Fotó: Vörös Nándor
S. Kovács Ádám ellenőrizte az aranyérem valódiságát
S. Kovács Ádám ellenőrizte az aranyérem valódiságát
Fotó: Vörös Nándor
S. Kovács Ádám ellenőrizte az aranyérem valódiságát
A karatésoknál a 65 kg-osok között szereplő S. Kovács Ádám a csoportkörben már az első mérkőzésén remekül küzdött, 6–0-ra verte meg az ausztrál színekben versenyző Szerhij Mihajlenkót.

A csoport második összecsapásán Mihajlenko kikapott Ömer Kemaloglutól, és ezzel eldőlt, hogy versenyzőnk továbbjut. A csoportelsőségért vívott csatában a török minimális különbséggel, 2–1-re győzött.

Az elődöntőben sem tudták megállítani a magyar karatést. Az osztrák Thomas Kaserer ellen 2–0-ra kerekedett felül S. Kovács Ádám, így jöhetett a francia William Rolle elleni döntő. Versenyzőnk taktikusan harcolt, és 3–1-re győzött, így a négy évvel ezelőtti ötödik helyezés után ezúttal aranyérmet ünnepelhetett.

„Eddig mindig, amikor bejutottam a döntőbe, azt már azonnal hatalmas sikernek könyveltem el, annyira örültem, hogy biztosan megvan az érem – mondta a finálé után S. Kovács Ádám. – Most másként álltam hozzá. Úgy gondolkodtam, hogy csak ki van pipálva egy meccs, ez esetben az elődöntő, de még nincs vége, van hátra egy meccs, amelyen a legjobbamat kell nyújtanom. A világbajnokságokon kétszer is ezüstérmes lettem, és feltettem magamnak a kérdést, hogy képes vagyok-e aranyat szerezni. Szerencsére sikerült, és ennek a sok munkán kívül az volt a titka, hogy nem foglalkoztam a téttel, csak azzal, hogy megnyerjem a meccset.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik