Most még magyar, de hamarosan francia lesz Bodrogi László

Vágólapra másolva!
2008.08.27. 08:49
A sikertelen olimpia után hétfőn versenyzett először Bodrogi László, aki péntektől a Német körversenyen teker majd. A tavalyi világbajnokságon ezüstérmet szerző bringás azt mondja, még most sem érzi jó erőben magát, és egyelőre nem tudja, melyik csapatban folytatja pályafutását. Az viszont biztos, hogy az idén még magyarként versenyez, de francia állampolgárrá válása folyamatban van.
Bodrogi francia lesz
Fotó: Action Images (archív)
Bodrogi francia lesz
Bodrogi francia lesz
Fotó: Action Images (archív)
Bodrogi francia lesz

„Még mindig ugyanaz a problémám, ami az olimpián is volt: nincs elég erőm. Próbáltam a lehető legtovább versenyben maradni, de az utolsó kör előtt leszakadtam, és feladtam. Péntektől a Német körversenyen indulok, a nyolc nap alatt remélhetőleg sikerül elég erőt összegyűjtenem” – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Bodrogi László, miután feladta a a hétfői Grand Prix Ouest-France-t.

Bodrogi elmondta: valószínűleg nem fog tudni formába lendülni a szeptember végi világbajnokságra a háromhetes Spanyol körverseny helyett az egyhetes Német körversenyen indul. Csapata ugyanis úgy határozott, nem indítja a Vueltán a magyar kerekest.

Az olimpia sem úgy sikerült, ahogy azt a közvélemény levárta volna Bodrogitól. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke meg is jegyezte, három segítőt is biztosítottak, és hozzátette, ennél többet vártak.

„Én is jobban szerettem volna szerepelni. Még a legprecízebb felkészülés esetén is előfordulhat, hogy nem úgy sikerül a verseny, ahogy az ember tervezi. Más sportágakban is voltak éremesélyesek, akik mégsem állhattak dobogóra. Versenyhiányom volt, ráadásul mindenkinek lehet rossz napja. Kihajtottam magam, nem tudtam jobban menni. Ha több erőm van, akkor egy-két áttétellel erősebben tekerek, és gyorsabb is lehetettem volna” – reagált a felvetésre Bodrogi.

Az év végén ráadásul megszűnik a Crédit Agricole, így a kerékpáros jövője is kérdéses, de Bodrogi elmondása szerint, több csapat is érdeklődik iránta.

„Egyelőre még folynak a tárgyalások, remélem hamarosan sikerül megegyezni. Csapatnevet még nem szeretnék mondani. Több országból is vannak megkereséseim, a lehetséges csapatok az idén a ProTour-sorozat tagjai voltak” – mondta Bodrogi, aki a világbajnokságon csak az időfutamon fog indulni.

Még magyarként, de később? A tavalyi világbajnokság végén ugyanis Bodrogi azt nyilatkozta, elképzelhető, hogy a jövőben franciaként folytatja.

„A kérvényt tavaly ősszel beadtam, tehát a hivatalokon múlik, mikor leszek francia állampolgár, bár elég lassú az ügyintézés. A folytatás? Természetesen utána kell nézni, hogy ilyen esetben, ha szükséges, akkor mennyi időt kellene kihagynom, de a kérdésre, hogy franciaként folytatom-e, igen a válaszom. A francia szövetségben már szóba került a dolog, azonban mindenképpen meg kell várni, amíg francia leszek”.

Bodrogi évek óta Franciaországban él, francia a családja is, ezért hogy magyar vagy francia, elmondása szerint, nem akkora különbség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik