Barta Nóra két ugrásában is rontott, de minden dicséret az övé

Vágólapra másolva!
2008.08.17. 17:57
A 3 méteres műugrás vasárnapi döntőjében húsz év után először szerepelt magyar műugró. Barta Nóra első két ugrását hibátlanul teljesítette, a harmadik és a negyedik sorozatra azonban fejben elfáradt – az ugrások végébe hiba csúszott. Ötödik, szintén jól sikerült kísérletével már nem tudott előbbre lépni: 269.25-tel a tizenkettedik helyen zárt.
A végére elfáradt, de így is sporttörténelmet írt
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A végére elfáradt, de így is sporttörténelmet írt
A végére elfáradt, de így is sporttörténelmet írt
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A végére elfáradt, de így is sporttörténelmet írt

Rég véget ért a női három méteres műugrás eredményhirdetése, ahol Kuo Csing-csing révén a kínaiak zsinórban ötödik műugró aranyukat nyerték Pekingben, de a döntőben két ugrásában is hibázó Barta Nóra eltűnt, és az edzője, Ligárt Balázs sem tudja, hol van.

Nincs ez így rendjén. A BVSC versenyzője már azzal is sporttörténelmet írt, hogy bekerült a fináléba, hiszen Kelemen Ildikó, jelenlegi FINA-bírónk '88-as szöuli versenye óta, azaz húsz éve nem szerepelt magyar női műugró olimpiai döntőben. Barta Nóra azonban többet szeretett volna ennél.

"Nagyon izgult, óriási drukk volt benne" – kezdi Ligárt az értékelést, fél szemével az uszodát vizslatva, hátha előkerül Barta.

"Többször kell ilyen éles szituációban versenyeznie, és akkor jobban megy majd. Így is teljes mértékben elégedettek lehetünk, hiszen a cél a döntőbe jutás volt, és ez sikerült. Azt sajnálom csak, hogy ha a középdöntőbeli teljesítményét megismétli, az első nyolcban vagy akár hétben végezhetett volna. De nincs semmi gond, óriási dolog, amit tett, és csak dicséretet érdemel" – zárta mondandóját a mester.

Lassan előkerül Nóri, és megnyugodva tapasztaljuk, nincs elkeseredve.

"Nincs semmi baj, jól vagyok" – mondja érezhetően mosolyogva – "A célomat, amiért jöttem, elértem. Hogy két ugrást is elrontottam, annak több összetevője van, de a lényeg, hogy túl jót akartam produkálni, és ahhoz már fáradt voltam fejben, hogy úrrá legyek ezen. A középdöntőben is volt ilyen pillanat, de ott tudtam ezt kezelni. Még nem jött el az én időm, de van még négy évem. Sokat tanultam Pekingben – dolgozni kell tovább."

Ez a beszéd!

MŰUGRÁS, 3 MÉTER

DÖNTŐ
1. Kuo Csing-csing (Kína) 415.35
2. Julija Pakalina (Oroszország) 398.60
3. Vu Min-hszia (Kína) 389.85
4. Blythe Hartley (Kanada) 374.60
5. Tania Cagnotto (Olaszország) 349.20
6. Anna Lindberg (Svédország) 342.15
7. Sharleen Stratton (Ausztrália) 331.00
8. Nancilea Foster (Egyesült Államok) 316.70
9. Christina Loukas (Egyesült Államok) 315.70
10. Laura Sanchez (Mexikó) 312.25
11. Olena Fedorova (Ukrajna) 398.40
12. Barta Nóra (Magyarország) 269.25
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik