Barta Nóra a második helyen jutott a egyméteres középdöntőbe

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2008.03.19. 23:55
Felemás sikerrel zárult magyar szempontból a női műugrók 1 méteres számának selejtezője az eindhoveni Európa-bajnokságon. A 23 ugrót felvonultató mezőnyben Barta Nóra kiválóan teljesített, a késő este megrendezett kvalifikáció harmadik ugrását követően még az élen állt.
Barta Nóra remek formában van
Barta Nóra remek formában van
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Barta Nóra remek formában van
Barta Nóra remek formában van
Barta Nóra remek formában van
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Barta Nóra remek formában van

Ugyan az 1 méteres szám nem szerepel az olimpián, mégis nagy hangsúly helyeződik rá az Európa-bajnokságokon, hiszen mint tartják, ez a legtechnikásabb szám, mert az ugrások megegyeznek a 3 méterről bemutatottakkal, itt pedig mindössze 1 méterről kell befejezni a forgásokat, nyitásokat.

Bartának nagy előnye a mezőnnyel szemben, hogy ugrásait magasról indítja, így ezúttal is több "tere" volt a kivitelezésre. Barta amúgy úgymond "hazai pályán" versenyez Eindhovenben, hiszen két éve edz a hollandoknál (edzője, Ligárt Balázs a hollandok szövetségi kapitánya is). S a mellékelt ábra azt mutatja, hogy igencsak jól fekszik neki a bejáratott helyszín.

A selejtező élén a német Heike Fischer zárt, 12 ponttal végzett a magyar lány előtt. Megemlítendő, hogy nagy fegyverténynek minősül a harmadik helyet megszerző svéd nagyágyú, Anna Lindberg megelőzése, remélhetőleg ezt az előnyt a későbbiekben is meg tudja tartani Nóra.

Barta a magyar műugrósportban ezidáig egyedülállóként élete harmadik olimpiájára készül, így célja a hollandiai Európa-bajnokságon, hogy az ötkarikás műsorszámban, 3 méteren dobogóra álljon (ebben a számban a 2006-os margitszigeti Eb-n bronzérmet szerzett).

A másik magyar résztvevő, Kormos Villő a 17. helyet szerezte meg, így nem folytathatja a csütörtöki középdöntőben.

ÚSZÓ, MŰUGRÓ ÉS SZINKRONÚSZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, EINDHOVEN

MŰUGRÁS:
Nők. 1 méter. Selejtező: 1. Heike Fischer (német) 276.70, 2. Barta Nóra (magyar) 264.10, 3. Anna Lindberg (svéd) 262.45, …17. Kormos Villő (magyar) 204.90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik