Dwain Chambers: Része akarok lenni a doppingellenes harcnak!

Vágólapra másolva!
2008.03.18. 15:44
Úgy tűnik, hogy Dwain Chambers végleg jó útra tért. A THG-botrány kapcsán eltiltott brit sportoló kijelentette, hogy együttműködik a britek doppingellenes szervezetével. Chambers, aki az idei valenciai fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon 60 méteren ezüstérmet szerzett, fontos belső információkkal szolgálhat a hatóságoknak.
Lehet, hogy Dwain Chambers (középen) jó útra tért?
Imago
Lehet, hogy Dwain Chambers (középen) jó útra tért?
Lehet, hogy Dwain Chambers (középen) jó útra tért?
Imago
Lehet, hogy Dwain Chambers (középen) jó útra tért?

John Scott, a Brit Antidopping Csoport feje szerint Chambers sokat tehet és kell is tennie a sport megtisztulásáért. „Korábban azt mondta, hogy követett el hibákat, de nincs szándékában újjal mutogatni azokra, akik korábban segítették őt.”

A jelek szerint most minden megváltozik. A valenciai sikerét követően az atléta elmondta, hogy végleg hátat akar fordítani meglehetősen ellentmondásos múltjának, és hogy segíteni akarja a doppingellenes harcot.

„Elkaptak a doppinggal, de ez már egy régi történet – mondta Chambers. – Ennek már vége. Része akarok lenni az új korszaknak, amely megpróbálja megtisztítani a sportot.”

Scott kijelentette, hogy Chambers egyelőre csak nagy szavakat használ, de tenni nem tesz semmit. „Eddig még semmiről sem hallottunk tőle.”

„Sokkal intenzívebb együttműködésre van szükségünk attól, aki ilyen mélyen benne volt a bajban.”

Ezek szerint Chambers még nem kezdte el szivárogtatni a kincset érő információkat, de ha megteszi, akkor minden bizonnyal óriási port kavar majd fel az atlétika világában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik