Utolsó előtti mérkőzésükön Hollandiát verték női asztaliteniszezőink

Vágólapra másolva!
2008.02.29. 15:32
Az Európa-bajnok magyar női asztalitenisz-válogatott 3-1-re győzött Hollandia ellen a kantoni csapat-világbajnokságon, így szombaton az ötödik helyért játszhat. Téglás Péter csapatának ellenfele a két honosított kínaival felálló Ausztria lesz.
Póta Georgina 3-1-re verte a hollandok legjobbját, Linda Creemerst
Meggyesi Bálint
Póta Georgina 3-1-re verte a hollandok legjobbját, Linda Creemerst
Póta Georgina 3-1-re verte a hollandok legjobbját, Linda Creemerst
Meggyesi Bálint
Póta Georgina 3-1-re verte a hollandok legjobbját, Linda Creemerst

A hollandok Európa-bajnok és Európa Top12 győztes játékosát, Li Jiaot a harmadik helyre írta be az ellenfél edzője, minden bizonnyal azért, mert a 38 éves klasszis fáradtság miatt csak egy találkozót akart játszani. Ez a húzás jelentősen megkönnyítette a magyar válogatott dolgát, hiszen a nyitómeccset Tóth Krisztina Carla Nouwen ellen játszotta és a várakozásoknak megfelelően 3-0-ra hozta az összecsapást.

Kicsit volt csak nehezebb dolga Póta Georginának, aki 3-1-re verte a rivális legjobbját, Linda Creemerst. A 2-0-ás magyar előny után jött Lovas Petra és Li Jiao ütközete, amelyben a magyar mindent megpróbált, ám a kínai nagyobb tudása azt eredményezte, hogy csak az első szett lett a Lovasé. Li Jiao 3-1-es diadalát egy újabb 3-1 követte, de ezt már Tóth Krisztina érte el Creemers ellen, amivel a magyar válogatott 3-1-re a mérkőzést is megnyerte.

Az ötödik helyért kiírt Magyarország-Ausztria összecsapás szombaton helyi idő szerint 9:30-kor kezdődik. A vb-n eddig nem kezdtek meccset 10:00 óra előtt, a korai rajt oka az, hogy a mérkőzést a főteremben, az 1-es asztalon bonyolítják le, s a kínai tévé élőben közvetíti.

Nem lesz könnyű dolga a magyar csapatnak, mert a Liu Jia és Li Qianbing vezette osztrákok nagyon erős ellenfelek. Márpedig Téglás Péter csapatának egyik célja, hogy ne szakadjon meg az a páratlan sorozat, amely még a 2006-os brémai csapat-vb-n kezdődött. Azon a viadalon, aztán a 2007-es belgrádi Eb-n, a tavalyi magdeburgi csapat Világkupán és most Kantonban sem kapott ki a magyar válogatott európai együttestől.

KANTON, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG:

NŐK, BAJNOKI DIVÍZIÓ, AZ 5-8. HELYÉRT:
Magyarország-Hollandia 3-1
Tóth Krisztina-Carla Nouwen 3-0 (3, 5, 4)
Póta Georgina-Linda Creemers 3-1 (-4, 7, 5, 7)
Lovas Petra-Li Jiao 1-3 (8, -4, -5, -9)
Tóth-Creemers 3-1 (4, 6, -12, 5)
Ausztria-Románia 3-1
elődöntő:
Kína-Hongkong 3-0
Szingapúr-Japán 3-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik