Az első vereség: Szingapúrtól kaptak ki női asztaliteniszezőink

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2008.02.26. 11:25
A magyar női asztalitenisz-válogatott kikapott Szingapúrtól a kantoni csapat-világbajnokságon. Téglás Péter csapatának három győzelem után ez volt az első veresége. A mieinknek még szetette sem sikerült nyerniük.
Lovas Petra csak az első szettet tudta szorossá tenni
Meggyesi Bálint (archív)
Lovas Petra csak az első szettet tudta szorossá tenni
Lovas Petra csak az első szettet tudta szorossá tenni
Meggyesi Bálint (archív)
Lovas Petra csak az első szettet tudta szorossá tenni

A Tóth Krisztina nélkül felálló magyarok 55 perc alatt maradtak alul 3-0-ra a világklasszisokkal teletűzdelt szingapúri együttestől. Ezzel az ázsiai csapat megnyerte a csoportot, míg a magyarok megszerezhetik a második helyet, amennyiben Lengyelország megveri Tajvant.

Téglás Péter szövetségi kapitány úgy döntött, hogy pihenteti a vb-n eddig százszázalékos Tóth Krisztinát, mivel a bombaerős szingapúriak ellen vele sem lett volna nagyobb esély a győzelemre. Az első mérkőzésen Lovas Petra azzal a Li Jia Wei-jel játszott, aki korábban a Statisztika gárdáját is erősítette.

Lovas csak az első szettet tudta szorossá tenni, ám a másodikban és harmadikban esélyt sem adott a Postás játékosának a Pekingben született, de szingapúri színekben versenyző Li Jia Wei.

Póta Georgina ellenfele Feng Tianwei volt, ők a tavalyi tajvani Pro Tour-versenyen már találkoztak egymással, akkor 4-0-ra Feng nyert. Most 3-0- lett az eredmény, Póta az első és a harmadik játszmát is csak minimális különbséggel vesztette el.

A fiatal Li Bin az első szettben ugyan csak nyomozta a labdát a világranglistán hatodik Wang Yue Gu ellen (1:11), de a másodikban és a harmadikban olykor remek megoldásokkal bosszantotta nagynevű ellenfelét. Ha nagyobb a rutinja, talán megnyerhetett volna egy szettet.

A női csapat legközelebb szerdán magyar idő szerint 7:00 órakor a tajvani együttessel játszik.

KANTON, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG:

NŐK, BAJNOKI DIVÍZIÓ, B CSOPORT, 4. FORDULÓ:
Szingapúr-Magyarország 3-0
Li Jia Wei - Lovas Petra 3-0 (7, 2, 3)
Feng Tianwei - Póta Georgina 3-0 (11, 4, 9)
Wang Yue Gu - Li Bin 3-0 (1, 8, 9)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik