Úszás: furcsa balesetben megrepedt Phelps csuklója

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 11:51
Baleset érte Michael Phelps hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszót (képünkön), aki az edzője szerint csak könnyebb csuklósérülést szenvedett. Bob Bowman a Swimming World magazinnak úgy nyilatkozott: a csuklócsont megrepedt, de ez lényegében nem befolyásolja Phelps olimpiai felkészülését.

A lapot a szakember úgy tájékoztatta a furcsa balesetről, hogy a 17-szeres világbajnok klasszis orra bukott, miközben az autójából szállt ki éppen, és szerencsétlenül ráesett a jobb csuklójára.

„Magától meggyógyulhat – mondta Bowman, arra célozva, hogy nem kell műteni a sérült testrészt. – Michaellel különös gonddal erősítettük meg a csontot. Nem számítok arra, hogy jelentősen befolyásolja majd az edzésmunkáját.”

Michael Phelps a jövő évi pekingi olimpián nem kevesebb, mint nyolc aranyérmet szeretne nyerni. A 2004-es athéni játékokon hatig jutott, mellette két harmadik helyet szerzett.

A 22 éves kiválóság tartja a világcsúcsot 200 gyorson, 200 pillangón, valamint 200 és 400 vegyesen is. A célja, hogy ő legyen minden idők legeredményesebb úszója.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik