Vívó-vb, Szentpétervár: Kovács Iván világbajnokot vert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.10.03. 17:03
Kovács Iván és Kulcsár Krisztián bejutott a legjobb 16 közé a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyében, Imre Géza (képünkön) viszont a főtábla második fordulójában kikapott és így kiesett.
Farkas József
Farkas József

Kovács a címvédő Vang Lejjel találkozott a második fordulóban. Az elején mindkét vívót passzívnak ítélte az asszóvezető, ezért sárga lapot mutatott fel nekik, és máris következett a második három perc. Ebben Kovács - remekül semlegesítve Vang támadásait - 4-0-ra ellépett. Ezzel együtt nem lehetett megnyugodni, mert még sok volt hátra, a kissé túlsúlyos, de ezzel együtt is higanymozgású kínai nagyon is veszélyesnek tűnt.

A második szakasz 5-1-gyel zárult, s hátra volt még három perc, ami nagyon lassan telt. Vang 7-5-re és 8-6-ra felzárkózott, folyamatosan mozgott, ugrált, ijesztgetett, mégis Kovács volt eredményesebb. 13-9-nél nagy üvöltéssel - gyerünk, még! - buzdította magát a magyar párbajtőröző, aki korábban, a szünetekben a pást szélén ülve s meditálva igyekezett koncentrálni a feladatra. Aztán két szép találattal befejezte az asszót (15-9).

Kulcsár Bas Verwijlennel vívott, a továbbjutás kiélezett csatában dőlt el. A holland 8-3-as vezetésre tett szert, aztán Kulcsár egyenlített (8-8). 12-12-nél a holland sportszerűen nem kért egy találatot, mert földet szúrt. Majd Kulcsár adott tust, ezt követően Verwijlen lámpája gyulladt ki, Kulcsár viszont vitatta az akció szabályosságát. Ezért kapott egy sárga lapot, de azt elérte, hogy visszanézzék a videofelvételt. A találatot nem adták meg, Kulcsár viszont piros lapot is kapott, ezzel mégis a hollandé lett egy pont. 13-13 után következett a ráadás. Kulcsár volt a kedvezményezett, a holland egy másodperc alatt nekirontott, vesztére (14-13).

Imre a hazai közönség támogatását élvező Anton Avgyejevvel nem bírt, végig hátrányban volt, igaz, csak egy-két találattal. Sok együttes akció akadt, a vége 13-15 lett.

SZENTPÉTERVÁR, VILÁGBAJNOKSÁG:

FÉRFI PÁRBAJTŐR, A 32 KÖZÖTT:
Kovács Iván-Vang Lej (kínai) 15-9
Kulcsár Krisztián-Bas Verwijlen (holland) 14-13
Anton Avgyejev (orosz)-Imre Géza 15-13
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik