A háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond Pekingért lapátol

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 18:58
Storcz Botond visszatért! A háromszoros olimpiai bajnok kajakos két esztendő kihagyás után ismét lapátot ragadott. Nem titkolt célja, hogy tagja legyen a pekingi ötkarikás játékokra utazó csapathajónak. Sőt messzebbre is merészkedne: a kínai fővárosban negyedik olimpiai aranyát ünnepelné.
Storcz Botond újabb olimpiára készül
Storcz Botond újabb olimpiára készül
Storcz Botond újabb olimpiára készül
Storcz Botond újabb olimpiára készül

Esztergomban készül, pontosabban egyelőre a felzárkóztatás időszakánál tart Storcz. Két masters versenyző, Vitalij Pjatacsuk és Köles István segít neki a felzárkózásban, ő pedig roppant elszánt.

Nyáron döntötte el, hogy ismét belevág.

Szándékát csak megerősítette, hogy Vereckei Ákos, akivel számos személyes csatát megéltek, no és Horváth Gábor is biztatta: szükség van rá a négyeshajóban.Tíz kiló súlyfelesleggel ült kajakba, és az első edzéseken mellbe vágta őt a távolság.

Storcz Botond az ősz végéig adott magának esélyt a felzárkózásra, de már most úgy érzi, hamarosan csatlakozni tud olimpiai bajnok társaihoz, Vereckei Ákoshoz és Horváth Gáborhoz. Velük szeretne ugyanis egy hajóban „evezni”, az ő – kétszeres olimpiai bajnok – négyesükben szeretne ismét szerepet vállalni.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHAT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik