Sportlövészet: nem folytatják az eljárást Sidi Péter ellen

Vágólapra másolva!
2007.09.18. 09:09
Megszüntette a fegyelmi eljárást a már olimpiai kvótával rendelkező Sidi Péter (képünkön) ellen a Magyar Sportlövők Szövetsége. Az okokról ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot. A versenyzőt ügyvédje képviselte a tárgyaláson.

„Az ő szempontjából kedvező elbírálás történt” – mondta tömören Ványai László, a fegyelmi bizottság elnöke.

Krzyzewsky Miklós, a szövetség elnökének tájékoztatása szerint azonban a bizottság formai okok miatt döntött így, mert Sidi sportszerűtlen tette és az eljárás kezdeményezése között több mint harminc nap telt el.

„Sidi Péter indulatos viselkedésével sorozatosan lejáratta az elnökséget. Ne legyen üldözési mániája, nem haragszunk rá, hanem aggódunk érte. Szerettem volna egy olyan döntést, ami elgondolkoztatja, ezért lehet, hogy fellebbezek” – nyilatkozta Krzyzewsky, aki szerint Sidi pekingi indulása nincs veszélyben.

„Öt kvótaszerzőnk van, ha valamelyikük helyett esetleg más megy ki, annak szakmai oka lesz. Nem ülhetnek kényelmi pozícióban, és a többieket sem lehet megfosztani a motivációtól.”

„Nagy formahanyatlás esetén versenyhelyzetben kell eldőlnie, ki lehet olimpikon, de remélem, erre nem kerül sor” – fejezte be az elnök.

Az előző három olimpiára egyébként a kvótaszerzők utazhattak.
„Én ezután is az ötkarikás éremért dolgozom” – mondta Sidi, akit ügyvéd képviselt a fegyelmi tárgyaláson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik