Cseh László újabb érme, ezúttal egy ezüst

Vágólapra másolva!
2006.12.08. 19:28
A Helsinkiben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a férfiak 400 méteres vegyesúszó számában Cseh László ezüstérmet szerzett, míg Verrasztó Dávid a negyedik helyen zárt. A nap másik magyar érdekeltségű fináléjában, a nők 100 méteres hátúszó számában Szepesi Nikolett a nyolcadik helyen végzett, az aranyérmes a francia Laure Manaudou lett.
Cseh László magabiztosan állt az élen 350 méterig
Reuters
Cseh László magabiztosan állt az élen 350 méterig
Cseh László magabiztosan állt az élen 350 méterig
Reuters
Cseh László magabiztosan állt az élen 350 méterig

HÍRÖSSZEFOGLALÓNK. Pillangónál már megugrott a szám fő esélyese, világcsúcstartója, Cseh László, aki háton és mellen is növelni tudta előnyét a riválisok, leginkább azonban a vele előbb lépést tartó, majd egyre inkább lemaradni látszó görög Drymonakosszal szemben.

Jött azonban az olasz Marin, aki mellen megkezdte a felzárkózást az élen haladó magyar klasszis mögé, hogy aztán gyorson már vele együtt tempózzon. Már csak ötven méter volt hátra a versenyből, amikor az olasz begyújtotta a rakétákat és nagyon meglépett az addigra energiáit már szemmel láthatóan elégető Csehtől.

Az utolsó hosszon a magyar úszó látva, hogy ezen a napon nem fogja meg Marint, de második helyen nem forog veszélyben, visszavett a tempóból. Harmadikként a görög Drymonakost csapott a célba.

Luca Marin lehajrázta a szám fő esélyesét, Cseh Lászlót
Reuters
Luca Marin lehajrázta a szám fő esélyesét, Cseh Lászlót

A dobogósok mögött érkezett a mezőny, amelyet Verrasztó Dávid vezetett fel, aki remek hajrával csípte el a negyedik helyet.

Szepesi jól kapta el a rajtot, az első fordulónál ott volt az élmezőnyben, igaz ekkor még nem szakadt szét a mezőny. Féltávnál már a nyolcadik helyen fordult, de a második ötven méteren esélye volt arra, hogy feljöjjön legalább egy helyet, ez azonban végül, ha kevéssel is - 13 századmásodperccel -, de nem jött össze.

A mezőnyből egyedül a fiatal magyar úszónő nem tudott egy perc alá kerülni, esetében azonban ez a teljesítmény is dicséretet érdemel, hiszen javított középdöntőbeli idején.

A győztes francia klasszis nem sokkal, mindössze 13 századdal maradt el az Európa-csúcstól.

HELSINKI, RÖVIDPÁLYÁS EB:

FÉRFIAK, 400 M VEGYES, DÖNTŐ:
1. Marin, Luca olasz 4:01.71 perc
2 Cseh László magyar 4:03.39
3. Drymonakosz, Ionnisz görög 4:05.94
4. Verrasztó Dávid magyar 4:09.48
NŐK, 100 M HÁT, DÖNTŐ:
1. Manaudou, Laure francia 57.87 mp.
2. Buschshulte, Antje német 58.20
3. Amszennyikova, Irina ukrán 59.03
…8. Szepesi Nikolett magyar 1:00.04 perc
---- O ---- R
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik