NUPI: tanévindító megbeszélés

Vágólapra másolva!
2005.11.11. 17:34
Címkék
A közoktatási típusú megyei módszertani központok tanévindító megbeszélésére került sor november 10-én a Magyar Sport Házának tanácstermében, melyre az intézmények vezetői, sportszakemberei mellett a megyék és megyei jogú városok sportvezetői is meghívást kaptak. A Nemzeti Sporthivatalt Füleky András elnökhelyettes, Lukács Zsuzsanna főosztályvezető és Farkas Tibor utánpótlás szakreferens képviselte, a "vendéglátók" nevében többek közt dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet főigazgatója és Lehmann László, a Pedagógiai munkacsoport vezetője voltak jelen.
NUPinfo
NUPinfo

A "közoktatási típusú sportiskolák módszertani központjainak kiválasztására" kiírt pályázatra az ország különböző településeiről összesen ötvenhárom pályázat érkezett, végül harmincöt nyerte el az összesen 22.500.000 forintos állami támogatást. Ezen intézmények vezető szakembereinek részvételével zajlott a megbeszélés.

A közel hetvenfős hallgatóságnak Füleky András kiemelte, hogy a Sportstratégiának fontos eleme a sportiskolai rendszer, mely várhatóan 2007-ben tudna elindulni, miután a kerettantervi akkreditálás lezárul, illetve elkészül a rendszer pedagógiai programja. Az elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy a "sportiskola-szerű" képzést már előbb szeretné működtetni az állami sportvezetés.

Lehmann László, a sportiskolai koncepció megalkotója ismertette a módszertani központok szerepét, feladatait, a kerettanterv célrendszerét. Előadásában kiemelte annak fontosságát, hogy a sportiskolai kerettantervben működő fejlesztési formák és tartalmak szervesen kapcsolódjanak össze az egységes és átfogó utánpótlás-nevelés rendszerével, a Sport XXI. és a Héraklész programmal.

Szabó Tamás külön köszöntötte a nyertes pályázókat, majd kölcsönös együttműködést kért a jelenlévőktől. Zárszavában eredményesnek ítélte a megbeszélést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik