Óriásit fordult a világ Végh Bencével; Kimásztak a gödörből a Honvéd pólósai

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 23:25
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

Óriásit fordult a világ Végh Bencével. Már elmúlt 25 esztendős, ám még „csak” az NB III-ban futballozott, de hogy megérett a szintlépésre, jól mutatta, a 2022–2023-as idényben a lehetséges 38-ból 35 alkalommal lépett pályára az NB II-es Mosonmagyaróvár színeiben – rendre kezdőként. Az újabb nagy lépés nem sokat váratott magára, a nyáron szerződtette az élvonalba visszajutó MTK Budapest, s Horváth Dávid vezetőedző 13 forduló alatt nyolc alkalommal is lehetőséget adott neki, ő pedig egyre markánsabb teljesítménnyel bizonyítja: biztos pont a kék-fehérek középpályáján.Óriásit fordult a világ Végh Bencével. Már elmúlt 25 esztendős, ám még „csak” az NB III-ban futballozott, de hogy megérett a szintlépésre, jól mutatta, a 2022–2023-as idényben a lehetséges 38-ból 35 alkalommal lépett pályára az NB II-es Mosonmagyaróvár színeiben – rendre kezdőként. Az újabb nagy lépés nem sokat váratott magára, a nyáron szerződtette az élvonalba visszajutó MTK Budapest, s Horváth Dávid vezetőedző 13 forduló alatt nyolc alkalommal is lehetőséget adott neki, ő pedig egyre markánsabb teljesítménnyel bizonyítja: biztos pont a kék-fehérek középpályáján.

A közelmúltban hullámzó teljesítményt nyújtó Honvéd kimászott a gödörből: Szivós Márton csapata csütörtök este idegenben vette el a férfi vízilabda Eurokupában a címvédő Vasas veretlenségét. A pattanásig feszült hangulatban Vadovics Viktornak kötélből voltak az idegei, a végjátékban két büntetőt értékesített biztos kézzel, majd a szétlövésben sem hibázott. A 25 éves balkezes szélső öt találata mellett elöl vezérként pólózott, hátul labdákat szerzett, blokkolt. Ünnepelni azonban nincs ideje, a két csapat szombaton újra találkozik – ez alkalommal az ob I-ben.

Tarzant utánozva lengett a nappaliban felfüggesztett kötélen, felmászott az utcán az oszlopokra, az óvodában leginkább kézen állva közlekedett: ez egyértelművé tette, hogy Mészáros Krisztofernek a tornateremben a helye, s hogy tényleg tehetséges, eldőlt az első edzésen. Amikor pedig 2012-ben Berki Krisztián győzött lólengésben Londonban, az akkor tízéves „Titi” elhatározta, ő is olimpiai bajnok akar lenni. Párizsban ott lesz, hiszen megszerezte a kvótát, ám hogy meddig jut a 2024-es játékokon, a jövő zenéje. Interjúnk az Eb-ezüstérmes tornásszal Képes Sport mellékletünkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik