Röplabda: négyből három magyar győzött a BL-ben

Vágólapra másolva!
2013.11.07. 11:00
null
Szabó Dávid ezúttal játéklehetőséget is kapott, sőt pontot is szerzett (Foró: cev.lu)
A harmadik fordulót játszották le a férfi röplabdázók Bajnokok Ligájának csoportkörében. A mérkőzéseken négy magyar röplabdázó is érdekelt volt, s közülük hárman is – Szabó Dávid, Gergye Roland és Veres Péter – győzelemnek örülhettek.

Az olasz Diatec Trentino továbbra is menetel, ezúttal három játszmában győztek a török Arkas Izmir otthonában. Ráadásul Szabó Dávid is játéklehetőséget kapott a csapatban, sőt még pontot is szerzett. A házigazdák csak a második játszmában tudták valamelyest megszorongatni az olasz gárdát, akik három meccsből megszerzett kilenc ponttal, azaz száz százalékos teljesítménnyel vezetnek csoportjukban.
„A meccs végen, a harmadik játszmában álltam be és tudtam is szerezni egy pontot – mondta el az nso-nak a légiós. – Ebben a kiírásban ugyan most játszottam először, de nem a mostani volt az első BL-meccsem, hiszen korábban játszottam már a sorozatban. Jól ment a csapatnak, jól felkészültünk az ellenfélből es egy jó blokk-mezőnymunkával sikerült megverni a török csapatot."

Veres Péter 11 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez (cev.lu)
Veres Péter 11 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez (cev.lu)

Nyerni tudott Veres Péter csapata, a lengyel Asseco Resovia Rzeszow is, amely a cseh Jihostroj Ceske Budejovicét fogadta. A házigazdák három és félezer néző előtt 22-re nyerték az első játszmát, majd ugyanennyire elveszítették a másodikat. A következő kettőben azonban már ők domináltak, mert ezekben már csak 16-16 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A magyar négyesütő a kezdőcsapatban kapott játéklehetőséget, s 16 leütési kísérletéből tíz pontot szerzett, egyszer pedig ugyancsak pontot érően blokkolt, azaz összességében 11 ponttal zárt. A lengyelek hét pontjukkal vezetnek a csoportban, igaz, ha rivális montenegrói Budva legyőzi a francia Paris Volleyt, akkor megelőzik őket. Veresék azonban akkor is továbbjutó helyen maradnak.

Megszerezte első győzelmét az idei sorozatban a német VfB Friedrichshafen, amely a török Galatasarayt fogadta. Ráadásul ezúttal simán, három játszmában sikerült diadalmaskodniuk. Gergye Roland csereként segítette győzelemhez csapatát, amely így négy ponttal a csoport harmadik helyén áll, s csak eggyel vannak lemaradva a második helytől, de a továbbjutáshoz lehet, hogy két győzelem is kevés lesz.
„Talán most végre megtaláltuk a formánkat – mondta el honlapunknak a magyar játékos –, nagyon jól játszottunk, megérdemelten nyertünk 3:0-ra. Már az előző fordulóban, a nagyon erős lengyel csapat ellen is megmutattuk, hogy bárki ellen van esélyünk és remélem így is folytatjuk. Blokkolni és védekezni álltam be, sajnos pontot szereznem ezúttal nem sikerült."

Gergye Roland (11-es mezben)  klubja, a német Fridrichshafen megszerezte idénybeli első BL-sikerét (Foró: cev.lu)
Gergye Roland (11-es mezben)  klubja, a német Fridrichshafen megszerezte idénybeli első BL-sikerét (Foró: cev.lu)


A magyarok közül egyedül a Hypo Tirol Innsbruck játékosa, Kaszap Tamás szomorkodhatott, miután csapata hazai pályán szenvedett háromjátszmás vereséget a török Halkbank Ankarától, így továbbra is pont nélkül a csoport utolsó helyén áll. Válogatott feladónk a kezdőcsapatban kapott helyet és három pontot szerzett.

Amint arról honlapunk beszámolt, a magyar bajnok FINO Kaposvár kedden háromjátszmás vereséget szenvedett az Challenge Kupában, az osztrák Holding Graz vendégeként.

FÉRFI RÖPLABDA-BL (magyar érdekeltségű eredmények):
Csoportkör, 3. forduló
Izmir (török)–Trentino (olasz, Szabó Dávid)
Friedrichshafen (német, Gergye Roland)–Galatasary (török)
Rzeszow (lengyel, Veres Péter)–Budejovice (cseh)
Innsbruck (osztrák, Kaszap Tamás)–Ankara (török)

0:3 (–15, –21, –13)
3:0 (14, 18, 15)
3:1 (22, –22, 16, 16)
0:3 (–19, –22, –21)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik