Röplabda: a Vasasnak svájci, a Gödöllőnek izraeli ellenfele lesz

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 10:36
Szerdán mindhárom magyar kupacsapatunk pályára lépett a Challenge-kupa selejtezőjében, s két női gárdánk sikerrel is vette az akadályt. A Vasas Óbuda a finn Kangasala otthonában lépett pályára, míg a Teva-Gödöllő az osztrák Hartberget fogadta, s mindkét csapat kettős győzelemmel jutott a következő körbe. Nem így a férfiaknál a Fino-Kaposvár, amely az osztrák Holding Graztól kapott ki. További négy röplabdázónk klubja volt még érdekelt a hétközi fordulóban.

Mint arról honlapunk is beszámolt, a bajnoki címvédő Vasas Óbuda 3:0-s előnnyel utazott a finn Kangasala otthonába, s bár az első játszmát elvesztette, a következő megnyerésével kiharcolta a továbbjutást, majd újabb kettővel a győzelmet is megszerezte. A piros-kékek következő ellenfele a svájci Kanti Schaffhausen lesz majd.

Mint arról honlapunk is beszámolt, a bajnoki címvédő Vasas Óbuda 3:0-s előnnyel utazott a finn Kangasala otthonába, s bár az első játszmát elvesztette, a következő megnyerésével kiharcolta a továbbjutást, majd újabb kettővel a győzelmet is megszerezte. A piros-kékek következő ellenfele a svájci Kanti Schaffhausen lesz majd.

A gödöllőiek két erőssége, Széles Petra és Csengeri Petra
a válogatottal már járt Izraelben az idén  (Fotó: cev.lu)
A gödöllőiek két erőssége, Széles Petra és Csengeri Petra a válogatottal már járt Izraelben az idén (Fotó: cev.lu)

A bajnoki ezüstérmes Teva-Gödöllő az osztrák TSV Hartberget fogadta, s azok után, hogy az első mérkőzésen idegenben is 3:1-re győzött, a visszavágót is magabiztosan nyerte.
„Nagyon élveztük a meccset, és úgy érzem, jól is játszottunk – árulta el az NSO-nak a mérkőzés után a gödöllőiek csapatkapitánya, Széles Petra. – Szükségünk volt már egy kis sikerélményre is, pláne a győzelemre, s úgy érzem, hogy ebből további erőt tudunk meríteni a soron következő megméretésekhez. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, úgy gondolom, hogy mindenki a maximumra törekedett, és a lehető legjobbat hozta ki magából. Nem éreztem egy percre sem, hogy alábbhagyott volna az akaratunk, az elsőtől az utolsó pontig koncentráltunk.”
A gödöllőiek következő ellenfele az izraeli Haifa Volleyball lesz majd a főtábla első fordulójában. „Az izraeli csapatot sajnos nem ismerem, de örülnék, ha meg tudnánk lepni őket – mondta el ezzel kapcsolatban a válogatott centere.

A férfi bajnok Fino-Kaposvár az első mérkőzésen három szoros játszmában kikapott az osztrák Holding Graztól. Számukra így már egy játszmaveszteség is a kiesést jelentette, s bár ezt az első után még el tudták kerülni, a másodikban már megpecsételődött a sorsuk, sőt végül még a mérkőzést is elvesztették. Kisebb öröm az ürömben, hogy az osztrákok keretében is volt egy magyar. Mózer Zoltán – aki most vállsérülése miatt nem játszott – csapata a következő körben az észt Selver Tallinn-nal mérkőznek.

Búcsúzott viszont Szívós Mária klubja, az osztrák TI-Meraner Innsbruck, amely a fehérorosz Mincsanka Minszkel szemben maradt alul kettős vereséggel. hasonlóan járt Dobi Edina csapata, a belga Dauphines Charleroi amely a török Besiktas otthonában szenvedett háromjátszmás vereséget.

A női Bajnokok Ligájában a csoportkör harmadik fordulóját rendezték. Horváth Dóra klubja, az azeri Rabita Baki a német Dresdner SC otthonába látogatott, s három szoros játszmában győzött. A magyar játékos azonban ezúttal nem lépett pályára. Nem így Milovits Júlia, a Crvena zvezda csapatkapitánya, aki egy másodpercet sem mulasztott a Dinamo Moszkva elleni meccsből. Ráadásul a szerb csikócsapatnak – amelynek célja az idei sorozatban a tapasztalatszerzés – ezúttal egy játszma megnyerésére is futotta az erejéből, erre az idei sorozatban eddig még nem volt példa.
„Sajnos a szerb ligában elvesztettünk két fontos meccset is, az egyik éppen közvetlenül ezelőtt a BL-meccs előtt volt – árulta el a találkozóval kapcsolatban honlapunknak a 23 évével a csapat legidősebb játékosának számító röplabdázó. – A BL-indulás éppen abban lehet, és van a segítségünkre, hogy a bajnokságban az olyan kiélezett és fontos szituációkra, amelyek a nehezebb meccsek meghatározó pillanataiban várnak ránk, a megfelelő és sikeres reakciót tudjuk adni. Azt gondolom, a tegnapi meccsen rátaláltunk arra a taktikai rendszerre, ami kifejezetten jövedelmező lehet számukra. Volt végre befejező emberünk és a felelősség felvállalása is gördülékenyebben működött, mint ezelőtt bármikor. Jó úton járunk, dolgozunk és élvezzük. Meglátjuk, mi lesz az eredménye.”

Milovits Júliáéknak egy játszmát is sikerült nyerniük a Dinamo Moszkva ellen (Fotó: cev.lu)
Milovits Júliáéknak egy játszmát is sikerült nyerniük a Dinamo Moszkva ellen (Fotó: cev.lu)

A válogatott feladó végigjátszotta a találkozót, amelyen öt pontot is szerzett. Egyszer ászt szervált, kétszer pontot érően blokkolt, és kétszer akcióból is eredményes volt.
„Számomra a tegnapi meccs a megérzés és a logika harca volt. Az időzítés a lényeg: eldönteni, mikor lehet szívből, érzelemből játszani, illetve mikor van itt az ideje a betanult, kontrollált sémák alkalmazásának a meccs során. Nem könnyű, de ezért élvezem. És hát gyakorlat teszi a mestert…”

 

 

Röplabda klubkupák, magyar érdekeltségű eredmények:
Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
Dresdner (német)–Rabita Baku (azeri, Horváth Dóra) 0:3 (–19, –23, –20)
Crvena zvezda (szerb, Milovits Júlia)–Dinamo Moszkva (orosz) 1:3 (24, –20, –16, –18)
Férfi Challenge-kupa-selejtező, visszavágó
Kaposvár–Graz (osztrák, Mózer Zoltán) 1:3 (18, –23, –17, –18)
Továbbjutott: a Graz kettős győzelemmel (6:1)
Nők
Teva-Gödöllő–TSV Hartberg (osztrák) 3:0 (18, 15, 18)
Továbbjutott: a Gödöllő kettős győzelemmel (6:1)
Kangasala (finn)–Vasas 1:3 (21, –17, –20, –23)
Továbbjutott: a Vasas kettős győzelemmel (6:1)
Minszk (fehérorosz)–Innsbruck (osztrák, Szívós Mária) 3:0 (19, 21, 16)
Továbbjutott: a Minszk kettős győzelemmel (6:0)
Besiktas (török)–Charleroi (belga, Dobi Edina) 3:0 (19, 13, 19)
Továbbjutott: a Besiktas kettős győzelemmel (6:0)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik