Röpi: Veres Péter és Szabó Dávid is győzött a BL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.25. 11:57
Befejeződött a röplabdázóknál a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulója. Bár magyar csapat ebben a sorozatban nem indulhat, több, egészen pontosan hat magyar játékos is érdekelt a csoportküzdelmekben. Csütörtök este az utolsó két magyar érdekeltségű találkozót is lejátszották, s ezek a magyar érdekeltségű röplabdázók csapatainak sikerét hozták.

A D-csoportban Szabó Dávid klubja, az olasz Diatec Trentino a német Berlin Recycling Volleys csapatát fogadta, s győzte le szoros csatában 3:1-re. Az olasz csapat a múlt héten még Brazíliában, a klubvilágbajnokságon szerepelt, ahol harmadik lett. Szabó Dávid klubja, az olasz Diatec Trentino a német Berlin Recycling Volleys csapatát fogadta, s győzte le szoros csatában 3:1-re. Az olasz csapat a múlt héten még Brazíliában, a klubvilágbajnokságon szerepelt, ahol harmadik lett.

„Csak kedden értünk haza Dél-Amerikából, ahol hat nap alatt öt meccset játszottunk, ezért még nem tudtunk száz százalékot nyújtani. A meccs vége felé már eléggé fáradt volt mindenki, de nagy küzdeni akarással és egy aránylag stabil játékkal sikerült megverni a berlinieket. A csapat elsődleges célja, hogy a továbbjussunk a csoportból, ehhez pedig mindenképpen győznünk kellett. A továbbiakat meg majd meglátjuk, mi hogy alakul”– árulta el honlapunknak a feladó-átló, aki ezen a meccsen nem kapott játéklehetőséget.

A C-csoportban a Veres Péter által erősített lengyel Asseco Resovia Rzeszów Párizsba látogatott a helyi Volleyhez. A vendégek 3:0-ra nyertek úgy, hogy az első két játszma még szoros volt, a harmadikat viszont 14 ponttal nyerte meg a lengyel csapat. A sikerből a magyar nyitásfogadó-négyesütő is alaposan kivette a részét, hiszen 15 pontjával a meccs legeredményesebb játékosa volt.

A többi magyar érdekeltségű BL-mérkőzésről ide kattintva olvashatnak.

Amint arról korábban írtunk, a BL után a második legrangosabb sorozatnak számító CEV-kupában hét magyar érdekeltségű csapat szerepel. Köztük a Sándor Renátát foglalkoztató osztrák SVS Post Schwechat, amely a görög AEK Athén vendégeként szenvedett 3:2-es vereséget.

„Nagyon sokat hibáztunk az elején, és tizennyolc nyitást rontottunk az egész meccs alatt, az nagyon sok. Ez volt a vereségünk egyik fő oka – mondta el a találkozó után az NSO-nak az október elején lejátszott vb-selejtező pontkirálynője. – Nagy volt a feszültség, hiszen rengeteg szurkoló volt kint a meccsen, tele volt a lelátó, ami számomra hatalmas élmény volt, mert ennyi ember előtt, akik ilyen intenzíven szurkolnak, még nem játszottam. Sokszor már meg sem szólaltunk a pályán, mert tudtuk, hogy semmi értelme, esélytelen volt, hogy meghallja akárki is. Mindezek ellenére nagyon bízom abban, hogy hazai pályán tudunk ellenük nyerni, hiszen úgy mentünk ki, hogy semmi információval nem rendelkeztünk a görög csapatról, s az első másfél szett a feltérképezésükre ment el. Mivel felvettük a meccset, így van videónk róluk, és így könnyebb lesz már a visszavágó első szettje is. De csakis akkor, ha csapatként működünk, ami ezen a meccsen sajnos nem működött igazán.”

A CEV-kupában érdekelt hét magyar játékos szerepléséről ide kattintva olvashatnak.

RÖPLABDA BL, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ EREDMÉNYEK:
Férfiak
Paris (francia)–Rzeszów (lengyel, Veres Péter)
Trentino (olasz, Szabó Dávid)–Berlin (német)
Innsbruck (osztrák, Kaszap Tamás)–Constanta (román)
Roeselare (belga)–Friedrichshafen (német, Gergye Roland)
Nők
A-csoport: Rabita Baku (azeri, Horváth Dóra)–Omszk (orosz)
Crvena zvezda (szerb, Milovits Júlia)–Igtisadchi Baku (azeri)

0:3 (20, 26, 11)
3:1 (-20, 21, -27, -21)
1:3 (14, 21, -22, 16)
3:1 (20, -29, -17, -23)

3:2 (-16, 20, -19, 23, -13)
0:3 (15, 16, 23)

A férfiaknál a hét csoport győztese és az öt legjobb második jut tovább, míg a nőknél a hat csoport első két helyezettje kerül a következő körbe. A 2. forduló október 29-31. között kerül megrendezésre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik