Röpi-vb-selejtező: a montenegróiak is fejet hajtottak a lányaink előtt

Vágólapra másolva!
2013.10.05. 17:49
null
Az eddigi legsimább győzelmét aratta Montenegró ellen a vb-selejtezőn a magyar női röplabda-válogatott (Fotó: cev.lu)<br />
Negyedik világbajnoki selejtezőjét játszotta le Izraelben a magyar női röplabda-válogatott, amely ezúttal Montenegróval találkozott. Hollósy László csapata eddigi legsimább győzelmét aratva 3:0-ra diadalmaskodott, s továbbjutott a selejtező harmadik fordulójába.



Ahogyan az várható volt, a pénteken a görögök ellen pontot szerző montenegróiak nem feltartott kézzel kezdték a meccset, s 6–6-ig tartani tudták magukat, az első technikai szünetre azonban kétpontos magyar előnnyel vonultak a csapatok. Ezután a mieink fokozatosan el tudtak húzni, s már öt ponttal is vezettek, de ekkor jött egy hullámvölgy, s az ellenfél sorozatban négy pontot szerzett. Szerencsére azonban a montenegróiak ezzel el is lőtték puskaporukat, a mieink megint megléptek, s négy játszmalabdájuk is volt, igaz ebből csak a harmadikat tudták kihasználni (25:22).

A második játszma hasonlóan kezdődött, mint az első, azaz sokáig együtt haladt a két csapat, ám aztán ezúttal a montenegróiak tudtak kiharcolni négypontos előnyt. Szerencsére a mieink még időben kapcsoltak, s nemcsak egyenlítettek, hanem sorozatban öt pontot szerezve fordítottak is. Ezt követően a mieink már nem engedték ki a vezetést a kezükből, s végül nyolc játszmalabdájuk is volt, amelyből a másodikat értékesítették is (25:17).

A harmadik játszma is kiegyenlítetten indult, de a technikai szünetben a mieink hárompontos előnyt szorgoskodtak össze. Sőt, ekkor egy hétpontos szériát produkáltak, ezzel gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tettek szert, a végén tízpontos különbséggel nyerték a játszmát, s így a meccset is (25:15).

A találkozó legeredményesebb játékosa a 19 pontig jutó Sándor Renáta volt, de Pallag Ágnes is 16-ig jutott, míg a cseresorból a kezdőcsapatba előrelépő Széles Petra 10 pontot szerzett.

NŐI RÖPLABDA, VILÁGBAJNOKI-SELEJTEZŐ, IZRAEL
Magyarország–Montenegró 3:0 (22, 17, 15)
Raanana, 50 néző. Vezette: Risztovszki (macedón), Vinaliev (bolgár)
Magyarország:
SÁNDOR 19, PALLAG 16, Csengeri 3, DOBI 9, SZÉLES 10, Tálas 3. Csere: Kötél D. (liberó). Szövetségi kapitány: Hollósy László
Montenegró: Bokan 15, Otasevics 6, Perovics 1, Milivojevics 3, Perunicsics 4, Roszics 1. Csere: Rajcsevics (liberó), Gyukics (liberó), Cvijovics, Rovcsanyin, Potpara, Vujadinovics 5. Szövetségi kapitány: Vladimir Racskovics
A mérkőzés alakulása: I. játszma: 8:6, 17:12, 17:16, 24:20. II. játszma: 6:10, 13:11, 17:13, 20:14. III. játszma: 7:5, 13:5, 19:9, 20:13

Mivel a házigazda Izraeliek legyőzték Görögországot, így az is biztossá vált, hogy az utolsó nap eredményeitől függetlenül a mieink továbbjutottak a vb-selejtező harmadik körébe.

Pedig a görögök alaposan meglepték a hazai csapatot, s viszonylag simán 25–20-ra nyerték az első játszmát. A másodikban is sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végén ezt az izraeliek nyerték négy ponttal. A harmadikban viszont elhúztak a görögök, négy játszmalabdájuk is volt, de a hazaiak rendre egyenlíteni tudtak, s végül sorozatban három pontot szerezve 30–28-ra ők nyerték ezt a szettet. Ettől aztán kissé megrogytak a görögök, s úgy tűnt, hogy a negyedik játszmát aránylag simán nyerték a hazaiak, ám aztán ötpontos hátrányból is egyenlíteni tudtak a görögök, de aztán ez is kevés volt (25–23).

Mindez azt jelenti, hogy a magyar csapat a 11 pontos hazaiak mögött eggyel lemaradva a második helyen áll, s mivel a negyedik görögöknek csak öt pontjuk van, a mieink így már mindenképpen az első három, azaz a továbbjutó helyek valamelyikén végeznek.

AZ ÁLLÁS NÉGY FORDULÓ UTÁN:
1. Izrael
2. Magyarország
3. Svájc
4. Görögország
5. Montenegró
6. Lettország
11 pont (12:4)
10 pont (11:5)
9 pont (11:5)
5 pont (8:8)
1 pont (2:12)
0 pont (2:12)

A vasárnapi program:
Montenegró–Lettország 14.00
Svájc–Görögország 16.30
Izrael–Magyarország 19.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik