Női röplabda: megint játszmát raboltunk a bolgároktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 18:36
null
A magyar válogatott ismét játszmát rabolt a bolgároktól, a vereséget azonban nem kerülhette el (Fotó: Fuszek Gábor – archív
A házigazda Bulgária ellen lépett pályára Várnában a kissé tartalékos magyar női röplabda válogatott, az Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában. A mieink végül még egy játszmát is tudtak nyerni, s így 3:1-re maradtak alul a csoportot vezető, s az idei Eb-n is részt vevő bolgárokkal szemben.

 

A csütörtöki törökök elleni vereség után az már eldőlt, hogy a mieink nem juthatnak tovább, így a tét a tisztes helytállás volt csapatunk számára. Ebben a selejtező sorozatban csak őket nem tudták még legyőzni, egyszer 3:0-ra, kétszer pedig 3:1-re kaptunk ki tőlük.

Nem kezdődött túl jól a meccs, hiszen a házigazdák az első nyolc labdamenetből hetet megnyertek. Ezt a különbséget nem is nagyon sikerült csökkenteni, s bár a végén Kovács Tímea két jó blokkolásával valamelyest sikerült zárkózni, aztán az utolsó négy pontot a végén megint a bolgárok szerezték.

Sajnos a második játszma is hasonlóan kezdődött, s bár 8:2 után egyszer még sikerült feljönni négy pontra, a technikai szünetben már megint hét volt a különbség. Ekkor sorozatban hat pontot csináltak a bolgárok, akiknél Elitsa Vaszileva volt különösen elemében. Hollósy László cserékkel próbált frissíteni a csapaton, de sajnos kevés sikerrel, így tizenegyre nőtt a differencia. Ugyan a végén három játszmalabdát is sikerült hárítania a csapatnak, de így is simán a az ellenfélé lett ez a játszma is.

A harmadik játszma elején legalább sikerült a lépést tartani, s bár egyszer megléptek három ponttal a bolgárok, ezt sikerült kiegyenlíteni. Ezután fej-fej mellett haladt a két gárda, sőt 13:12-nél a mieink a vezetést is átvették. Ezt követően egy-egy ponttal rendre a mieink vezettek, s 20:19-nél játszmalabdájuk is volt, de sajnos Kovács hosszút szervált. Azonban Sándor Renáta leütésével megint itt volt az előny, s aztán a bolgárok hibája a harmadik játszma megnyerését jelentette.

Bár a negyedik játszma elején 2:1-nél még a mieink vezettek, de eztán egy négyes hazai sorozat következett. 6:6-nál azonban – Milovits Júliáék remek sáncmunkájának köszönhetően – sikerült utolérni az ellenfelet. Ugyan egyszer még a vezetést is átvettük, a technikai szünetben mégis kétpontos bolgár előnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos ezt követően feljavult az ellenfél védekezése, s villámgyorsan hat pontra nőtt a különbség, így végül 20:14-nél egy rossz nyitásfogadás után a meccset is megnyerték. A tisztes helytállás azonban így is sikerült.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
Magyarország–Bulgária 1:3 (–12, –12, 20, –14)
Várna, 50 néző. Vezette: Feshti (albán), Viktorini-Lisa (szlovák)
Magyarország: Sándor 16, Milovits 3, Dobi 6, Dékány 6, Pallag 3, Kovács T. 8. Cs: Kötél (liberó), Tálas, Szakmáry 1. Szövetségi kapitány: Hollósy László
Bulgária: Nenova 5, Rabadzsieva 14, Vaszileva 11, Zsarkova 7, Karakaseva 6, S. Filipova 12. Cs: M. Filipova (liberó), Kitipova, Nikolova, Koleva. Szövetségi kapitány: Marcello Abbondanza.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 1:7, 6:10, 7:14, 12:17, II. játszma: 2:8, 5:9, 5:15, 9:20, III. játszma: 4:7, 7:7, 14:12, 20:19, IV. játszma: 2:5, 8:7, 12:18
MESTERMÉRLEG
Hollósy László: – Mindenképp pozitív volt, hogy a játék folyamán nyolcvan százalékban harcosan és bátran játszottunk, így kellene mindig, és akkor több mérkőzést lehetne nyerni komoly csapatok ellen. Mentálisan meg kell szokni az ilyen sorozatterhelést annak, aki magasabb színvonalú bajnokságba vágyik, ahol a heti két-három mérkőzés alapnak számít.
Marcello Abbondanza: – Az első két szettel elégedett vagyok, a harmadikban viszont nagyon harcos volt a magyar csapat, ott egy kicsit elaludtunk, megszakadt a korábbi lendület. Szerettem volna, ha a tegnapi mérkőzéshez hasonlóan nem engedünk szettet nyerni az ellenfelünknek, de azért elégedett vagyok a győzelemmel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik