Női röplabda Euroliga: törököt fogtak a magyar lányok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 19:37
null
Fontos mérkőzést nyertek meg női röpiseink (Fotó: hunvolley.hu)
A pénteki, bolgároktól elszenvedett vereséget követően szombaton magabiztosan, 3:0-ra megverte a törököket a magyar női röplabda-válogatott az Európa-liga kecskeméti selejtezőjében.

 

 

A két csapat meccsét egy héttel korábban a törökök nyerték, igaz csak öt játszmában. Most parádésan kezdtek a mieink, az első hat pontot ők szerezték, elsősorban Nagy Mariann remek leütéseinek köszönhetően. Bár ezt követően a törökök is elkezdték gyűjtögetni a pontokat, a különbség nemhogy csökkent, de tovább nőtt. Különösen Milovits Júlia feladásai és pontjai mentek ekkor élményszámba. A játszma végére azért mintha kiengedtek volna a mieink, de aztán Sándor Renáta leütése után hat játszmalabdánk lett, amelyből aztán a negyedikkel, egy rossz szervának köszönhetően élni tudtak a mieink.

A második játszmában felváltva estek a pontok, de a törökök először 6:5-nél vezettek, majd 6:6 után sorozatban három pontot szereztek a vendégek. Ekkor viszont a mieink táltosodtak meg, s fordítottak 10:9-re, majd elmentek négy ponttal, s ezt az előnyt tartva végül négy játszmalabdához jutottak, amelyből már az elsőt ki is használták.

A harmadik játszma viszont álomszerűen indult, hiszen az első négy pont a mieinké volt, köszönhetően a törökök egyre gyakoribb hibáinak, majd ezt követően tartottuk is a különbséget és Sándor remekbe szabott pontjaival. Végül öt meccslabdája is volt a mieinknek, s ebből már a második pontot is ért, miután az egyik török játékos átnyúlt a háló fölött. Ezzel a mieink visszavágtak a múlt heti vereségért, s már a második győzelmüket aratták az idei kiírásban. Az elsőt még azok ellen a románok ellen, akik vasárnap lesznek a mieink ellenfelei Kecskeméten.

A csoport másik mérkőzésén a bolgárok 3:2-re verték a románokat.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
Magyarország–Törökország 3:0 (17, 16, 16)
Kecskemét, 130 néző. Vezette: Antusak (cseh), Tschrisching (osztrák)
Magyarország: Milovits 6, Sándor 11, Dobi 5, Nagy E. 1, Nagy M. 8, Liliom 6. Cs: Kötél D. (liberó), Pallag. Szövetségi kapitány: Hollósy László
Törökország: Güler 4, Karakoyun, Bilge 7, Yurtdagülen 5, Yildirim 4, Büyükbayram. Cs: Ersari (liberó), Alikaya, Uygur 4, Yilmaz 3, Cetin 1. Vezetőedző: Mehmet Nur Bedestenloglu
Az eredmény alakulása: I. játszma: 6:0, 18:10, 20:14, II. játszma: 6:6, 6:9, 15:11, III. játszma: 4:0, 18:12, 20:15

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik