Női röpiseink ötjátszmás vereséget szenvedtek a törököktől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.14. 19:47
Az Eb-bronzérmes törökök elleni ötjátszmás vereséggel kezdte az Euroliga-selejtezőket a magyar női röplabda-válogatott Bursában. A hazaiak ezúttal a B-csapatukkal álltak ki (a legjobbak a Mediterrán Játékokon szerepelnek), de mint azt a meccs előtt Hollósy László szövetségi kapitány elmondta, ezzel nem lett könnyebb a helyzetünk, ami aztán be is igazolódott...

A mieink jól kezdtek, kétszer is két ponttal vezettek, de aztán egyenlítettek a hazaiak. Ezt követően a játszma közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 10:8-nál először vezettek kettővel a házigazdák, ekkor kért először időt a magyar kapitány. Talán ennek is köszönhető, de 13:12-re már megint a mieink vezettek, s mivel a következő pontot is a magyar csapat szerezte, ekkor jött a törökök időkérése. Ezután viszont sorozatban négy török pont következett, és egy újabb időkérés, majd egyenlítés. 19:19-ig megint csak egy-egy pont volt a különbség, ám ekkor a törökök jutottak játszmalabdához (kísérleti szabályok szerint csak 21 pontig játszanak), de innen is fordítottak a mieink, és nyerték az első játszmát.

Jó működött a magyar sánc, de nem eléggé
(Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Jó működött a magyar sánc, de nem eléggé (Fotó: NS-archív, Mirkó István)

A második játszmában a hazaiak 3:1-re is vezettek, de ezután sorozatban négy pontot szereztek a mieink. 11:11-ig megint fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor elléptek a törökök négy ponttal, s bár 16:13-nál még úgy tűnt, sikerül felzárkózni, ezt követően már csak egy pontot szerzett a magyar csapat.

A harmadik játszma viszont remekül kezdődött a mieinknek: 6:2-nél a törökök időt is kértek, de ez sem tudta megtörni a lendületünket. Szellemesen játszva, remek akciókkal, igazi csapatmunkával értük el pontjainkat. Védekezésben Kötél Dóra nyújtott nagyot, akinek ugyancsak válogatott testvéréről a héten derült ki, hogy szívritmus zavara van. 20:14-nél hat játszmalabdája volt a mieinknek, s a másodikat egy rossz szervának köszönhetően ki is használták.

A negyedik játszma elején viszont a hazaiak három ponttal kezdtek, s ekkor sajnos a kapitány tanácsai sem segítettek a mieinknek. 8:1-nél úgy tűnt, oda a játszma, de ekkor sorozatban megszerzett négy ponttal sikerült háromra zárkózni. A mieink nem adták fel, de közelebb kerülniük már nem sikerült, s a játszma végére kicsit szét is esett a játékuk.

Következett a mindent eldöntő ötödik játszma, amelynek az elején megint „bealudtak” a magyarok, s csak hét pont után tudtak egyet szerezni. Ezzel gyakorlatilag elment a meccs, főként, hogy a hazaiak már kilenc ponttal is vezettek, amikor meccslabdához jutottak. Az elsőt még sikerült hárítani, a másodikat azonban a törökök már kihasználták.

A csoport másik mérkőzésén némi meglepetésre a románok nyertek egy ugyancsak ötjátszmás mérkőzésen a bolgárok ellen.

NŐI RÖPLABDA, EUROLIGA-SELEJTEZŐ
TÖRÖKORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3:2 (–20, 14, –15, 13, 6)

Bursa, 200 néző. Vezette: Eldar Zulfugarov (azeri)
TÖRÖKORSZÁG: Güley 11, Uskupehlivan 19, Karakoyan 7, Cansu 13, Yilmaz 3, Babat 12. Cs: Ersari (liberó), Alikaya, Yildrim 7, Bilge 1. Vezetőedző: Mehmet Nur Bedesteno.
MAGYARORSZÁG: Horváth D. 6, Liliom 13, Sándor 9, Dobi 9, Nagy E. 5, Tálas 3. Cs: Kötél D. (liberó), Kovács T., Pallag, Széles. Szövetségi kapitány: Hollósy László.
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 1:3, 10:8, 12:14, 16:14, 20:19, 2. játszma: 3:5, 11:11, 15:11, 16:13, 3. játszma: 1:0, 2:6, 12:17, 4. játszma: 6:0, 8:5, 11:6, 17:12, 5. játszma: 7:0, 9:3, 12:5.
NYILATKOZATOK
Mehmet Nur Bedesteno:
Rosszul játszottunk, nagyon sok szervát és ütést rontottunk. A magyarok ahhoz túl jók, hogy ezt kihasználatlanul hagyják, de az ő játékukban is találtam hibákat, és ezeket tudtuk kihasználni a mérkőzés végén.
Hollósy László:
– Látva a meccset, akár nyerhettünk is volna. De sajnos a gyorsító szabályok miatt túl sok hibát vétettünk nyitásban és nyitásfogadásban. Meg kell szokni, hogy ennyire felgyorsult a játék, és egy hullámvölgy akár végzetes is lehet. A negyedik és az ötödik játszmában számunkra túl nagy volt a hullámvölgy...
Liliom Rita, csapatkapitány:
– Kicsit csalódottak vagyunk, mert ez a török válogatott akár verhető is lett volna. Igaz, hogy ők sem a legjobb csapattal álltak ki, de mi sem, hiszen vannak sérültjeink. Nagyon jól kezdtünk, de aztán mintha hullámvasútaztunk volna, egyszer lent, egyszer fent.Végül sajnos kikaptunk, de az ilyen meccsekből azért lehet építkezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik