BSE: nem tudnak fizetni profi sportolókat, mindenki mehet

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 10:47
Címkék
A BSE női röplabdázói bajnoki címet és kupaaranyat szereztek ebben a szezonban (is), ám hiába a sikerek, jelen állás szerint arra sincs fedezet, hogy a következő idényben elinduljanak a bajnokságban.

A többi szakosztály sem sok jóra számíthat, hiszen az egyesület súlyos anyagi gondokkal küszködik (Hollósy László duplázó tanítványai több hónapja nem kapták meg a fizetésüket, így többüknek a megélhetése is veszélybe került).

„Jelenleg a BSE nem engedheti meg, hogy profi sportolókat fizessen, így a röplabdázók szereplését sem tudjuk finanszírozni – mondta megkeresésünkre Polgár Pál, a nemrégiben megválasztott alelnök. – Reméljük, hogy legalább az utánpótlás-szakosztályainkat fenn tudjuk tartani."

A röplabdázók közül minden játékos és szakvezető eligazolhat. Az persze más kérdés, hogy a fennálló tartozások miatt hány sportoló vagy éppen szakvezető fordul bírósághoz, hátha így jogos jussukhoz juthatnak. Információink szerint az egyesület a tervek szerint csupán két sportolónak, a kenus Kovács Gergelynek és a vívó Nagy Orsolyának biztosít jövedelmet a továbbiakban, ám ők is csupán költségtérítésre számíthatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik