Kétjátszmás hátrányból fordított a Gödöllő a Nyíregyháza ellen

Vágólapra másolva!
2007.12.21. 21:39
A női Közép-európai Liga alapszakaszának 10. fordulójában a Gödöllő 0:2-ről fordított, s végül 3:2-re nyert Nyíregyházán. A két csapat szeptemberi mérkőzésén pontosan ugyanez volt a forgatókönyv. A mérkőzés előtt Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda-szövetség főtitkára díjat adott át a 2007-es év legjobb felnőtt női játékosának, a Betonút-NRK-Nyíregyháza csapatkapitányának, Erdősné Balogh Erikának, és az esztendő legjobb felnőtt női edzőjének, Ludvig Zsoltnak. A kitüntetettek egy-egy virágcsokrot kaptak Árpás Gézától, a rivális TEVA-Gödöllői RC klub elnökétől. Herpai László, az MRSZ Játékvezetői Testületének elnöke átadta a Szalai László-díjat az év legjobb játékvezetőjének, Hóbor Bélának.
Kétjátszmás hátrányból támadt fel a Gödöllő
Kétjátszmás hátrányból támadt fel a Gödöllő
Kétjátszmás hátrányból támadt fel a Gödöllő
Kétjátszmás hátrányból támadt fel a Gödöllő

A Közép-európai Liga alapszakaszának első fordulójában a Gödöllő 0:2-ről fordított, s nyert végül 3:2-re a Nyíregyháza ellen. Ezúttal a szabolcsiak kezdték jobban a találkozót (8:3), Erdősné és Merkószki Tünde remek megoldásokkal jelentkezett. A folytatásban magára talált a Gödöllő, és Széles Petra, Bajáriné Pesti Anikó, és az előző szezonban éppen Nyíregyházán röplabdázó kubai Misleydis Martinez Adlum pontjaival felzárkózott (11:10). Vargáné Rácz Márta egy szerencsétlen mozdulat során megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Ezután megint a nyírségiek percei következtek, a hazaiak a Gödöllő rontásai kihasználva, pazar mezőny- és blokkmunkával elhúztak (23:14), s hamarosan meg is nyerték az első felvonást (25:16, 1:0).

A második periódusban nem alakult ki nagy különbség a csapatok között, óriási küzdelem folyt a pályán. Izgalmas, látványos labdamenetekben nem volt hiány. Összeállt a gödöllői csapatszerkezet, a feladó, Gudmann Csilla rendszerint Martinezt kereste a labdákkal, a kubai keveset hibázott, szorgalmasan termelte a pontokat (15:15). A túloldalon a feladó, Natalija Akimova, valamint a center, Erdősné remekelt. A hajrá 20:17-es hazai vezetésnél kezdődött, és a nyírségi előny hamarosan tovább nőtt (23:17). Ezután még felzárkózott a Gödöllő (23:20), de az NRK nem engedte ki kezéből az újabb részsikert (25:21, 2:0).

A harmadik rész első technikai pihenőjénél 8:5-re vezetett a Gödöllő. A látogatók dinamikus, pontos támadás-befejezésekkel operáltak, s tetemes előnyt szereztek (18:13). Hősiesen küzdött a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő NRK, felváltva estek a pontok, a gödöllőiek edzője, Hollósy László 23:20-as vezetésnél kért időt. A pihenő használt a vendégeknek, akik 25:21-es részsikerükkel szépítettek.

Feltámadt a Gödöllő, az első kötelező szünetnél egy ponttal vezettek a vendégek, az ekkor már 25 pontnál járó Martinez sziporkázott. A hazaiak nyitásfogadásban, a vendégek blokkmunkában remekeltek (9:13). A különbség állandósult, a látogatók figuratívabb röplabdát mutattak be, ez pontokban is megmutatkozott. Bár a nyíregyháziak részéről Erdősné és Natalija Akimova mellett Katona Brigitta, Merkószki Tünde s Botos Fruzsina is hozzátette a magáét a hazai együttes sikeréhez, a Gödöllő 22:17-re vezetett a hajrában. 22:21-re felzárkózott a házigazda, de a feladó, Gudmann Csilla rafinált ejtése kimozdította a vendégeket a holtpontról, egyenlített a Gödöllő (22:25, 2:2). A látogatónál a centerek, Széles Petra és a cseh Karolina Bednarova, valamint az ütőjátékos, Bajáriné Pesti Anikó egyaránt kiválóan teljesítettek.

Az utolsó, ötödik szettben is folytatódott a látványos, izgalmas játék (5:5), a térfélcserénél két ponttal vezetett a hazai együttes (8:6). A hajrá egyenlő állásnál kezdődött (10:10). Bajáriné és Bednarova ütéseivel ellépett a Gödöllő, Katona két jó megoldásával megint egál volt az állás. Martinez szerzett pontot, majd egy nyíregyházi ütés a vendégek blokkján megpattant, s földet ért. A játékvezetők a Gödöllőnek ítélték a pontot, hiába reklamáltak a nyírségiek. Miklai még szépített, de Bajáriné beütötte a találkozó utolsó pontját, a szeptemberi találkozóhoz hasonlóan megint 0:2-ről fordított, s 3:2-re nyert a Gödöllő.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, NŐK, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ:

BETONÚT-NRK-NYÍREGYHÁZA–TEVA-GÖDÖLLŐI RC 2:3 (16, 21, –21, –22, –13)
Nyíregyháza, 200 néző. Játékvezetők: Hóbor, Mocsnik
Nyíregyháza: AKIMOVA 7, ERDŐSNÉ 17, Katona 16, Botos 11, Miklai 5, Merkószki 15. Csere: Szalai (liberó), Bodnár 3. Edző: Ludvig Zsolt
Gödöllő: Gudmann 2, SZÉLES 9, MARTINEZ 31, BAJÁRINÉ 23, Vargáné 2, Bednarova 10. Csere: Kötél D. (liberó), Szívós 3, Kránitz 1. Edző: Hollósy László
MESTERMÉRLEG:
Ludvig Zsolt: Szóhoz sem jutok…
Hollósy László: Büszke vagyok a csapatomra, a lányok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és nem szabad őket leírni! Vargáné sérülését követően egymásért küzdöttek játékosaim, egy jól játszó Nyíregyházát sikerült felőrölni a végjátékban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik