A Bergamo ötjátszmás meccsen győzött a Dinamo Moszkva ellen

Vágólapra másolva!
2007.03.25. 20:50
Az olasz Play Radio Foppapedretti Bergamo 3:2-re nyert az orosz Dinamo Moszkva ellen a női röplabda Bajnokok Ligája döntőjében. Parádésan kezdte a Bajnokok Ligája döntőjét az olasz Bergamo csapata a zürichi Hallenstadionban. Francesca Piccinini vezérletével hamar tetemes előnyhöz jutottak, hatékonyan ütöttek, és blokkmunkájuk is elsőrangú volt (12:5).
Megérdemelt győzelmet aratott a Bergamo
cev.lu
Megérdemelt győzelmet aratott a Bergamo
Megérdemelt győzelmet aratott a Bergamo
cev.lu
Megérdemelt győzelmet aratott a Bergamo

Különdíjasok

  • A legértékesebb játékos (MVP): Angelina Grün (Bergamo)
  • A legjobb pontszerző: Virginie De Carne (Voléro Zürich)
  • A legjobb szerváló: Jekatyerina Gamova (Dinamo Moszkva)
  • A legjobb ütő: Francesca Piccinini (Bergamo)
  • A legjobb sáncoló: Anastasia Belikova (Dinamo Moszkva)
  • A legjobb liberó: Esther Lopez (Tenerife)
  • A legjobb feladó: Eleonora Lo Bianco (Bergamo)
  • A legjobb fogadó: Milena Rosner (Tenerife)
Az oroszoknál Jekatyerina Gamova kapta a legtöbb labdát, ezt az egyemberes játékot gyorsan kiismerte a rivális. A moszkvaiak felvillanásoknál többre nem voltak képesek, hamar eldőlt a nyitófelvonás.

A második szettet is rosszul kezdte a Dinamo, amely később hatékonyan használta ki a Bergamo hibáit, és fordított (13:12). Az olaszok görcsössé váltak, az oroszok ejtései és sáncai is bejöttek, így egyenlítettek.

Ismét összeszedetten játszott a Bergamo a harmadik részben, támadásban és védekezésben is hatékonyan röplabdáztak ekkor az itáliaiak, élmény volt nézni a könyörtelen blokkjaikat.

Újra az olaszoknál volt az előny, de a Dinamo játékosai nem adták fel a küzdelmet, a negyedik játszma derekán pontról pontra növelték előnyüket.

Ez volt az első periódus, amelynek végjátéka szoros, izgalmas volt, 22:17 után 23:22-re felzárkózott a Bergamo, végül a Dinamo ismét egyenlíteni tudott.

Az utolsó szettben fantasztikusan kezdett a Bergamo (4:0), a Moszkva azonban Gamova remek ütéseivel fordított (7:6). Ezután több hiba csúszott az oroszok játékába, 10:10 után már csak egyetlen pontot tudtak szerezni, így a határozottabb, jobban sáncoló Bergamo csapata megnyerte a Bajnokok Ligája-döntőt.

INDESIT BAJNOKOK LIGÁJA, Nők, négyes döntő, Zürich (Svájc)

Elődöntő
Play Radio Foppapedretti Bergamo (olasz)–Spar Tenerife Marichal (spanyol) 3:0 (14, 21, 20)
Dinamo Moszkva (orosz)–Voléro Zürich (svájci) 3:2 (–18, 27, –21, 23, 9)
A 3. helyért:
Spar Tenerife Marichal–Voléro Zürich 3:0 (21, 21, 23)
DÖNTŐ
Play Radio Foppapedretti Bergamo–Dinamo Moszkva 3:2 (18, –19, 14, –22, 11)
BERGAMO: Gruen 17, Secolo 10, Paggi 7, Piccinini 12, Lo Bianco 3, Poljak 4. Cs: Croce (liberó), Barazza. Edző: Marco Fenoglio
DINAMO: Belikova 8, Hanikoglu, Boradakova 3, Gamova 13, Gracheva 1, Godina 11. Cs: Ezhova (liberó), Makhno 8, Kurnosova. Edző: Leonyid Zajko
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik