Supersport-vb: pontszerzéssel kezdte az új idényt Sebestyén

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.04.09. 22:15
null
A 14. helyen ért célba Sebestyén Péter
Pontszerzéssel kezdte a 2022-es Supersport-világbajnokságot Sebestyén Péter, miután a 17. helyről rajtolva a 14. helyen zárt a sorozat első, aragóniai futamán Teruelben – derül ki a HUMDA Magyar Autó-Motorsport hírleveléből.

 

 

A Bardahl Evan Bros motorosa már a teszteken is problémákkal küszködött, a csapatnak pedig nem sikerült ezeket teljesen orvosolnia a szombati Superpole-ra és versenyre.

A futamon Sebestyén a 17. helyről indult, majd a 11. helyre is felküzdötte magát, de Yari Montella esését követően értékes másodperceket veszített. Ezután sikerült ismét felzárkóznia, ám akkor a mögötte haladó Hoblesberger eltalálta a magyar versenyzőt, aki így végül a 14. helyen zárta a versenyt.

„Rémálomhoz hasonlóan kezdődött ez az idény: már a teszteken éreztem, hogy valami probléma van a motorral, de csak a pénteki, második szabadedzésre sikerült rájönnünk, hogy mi a baj. A Superpole-on nem jött ki a lépés, azonban mindent megteszek, remélem, holnapra sikerül megoldanunk a dolgokat és tudok egy sikeresebb versenyt futni" – mondta a futam után Sebestyén.

Sebestyén Péter legközelebb vasárnap, magyar idő szerint 12.30-kor ül motorra a második aragóniai futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik