GT Europe: Rossi kellemetlen hibával mutatkozott be – videó

Vágólapra másolva!
2022.04.04. 16:25
null
Rossiék végül a 17. helyen zártak (Fotó: Getty Images)
Az elmúlt hétvégén mutatkozott be a GT World Challenge Europe sportautós versenysorozatban a korábbi kilencszeres világbajnok gyorsasági motorversenyző, Valentino Rossi, ám kissé kellemetlen hibát követett el. A 43 éves olasz klasszis az imolai versenypályán rendezett idénynyitó futamon bő egy órával a leintés előtt egy biztonsági autós fázis során a bokszba ment, ám elvétette csapata garázsát, így még egy kört kellett mennie. Az eset főleg külső kamerából szemlélve néz ki komikusan.

Rossi hibájakor a 13. helyen állt, a baki miatt visszaesett a 23. helyre, s a hátralévő egy órában a 17. helyig tudott visszazárkózni az olasz mellett még Nico Müllerrel és Frederich Vervischsel felálló WRT csapat 46-os számú Audija.

ROSSI BAKIJA

A versenysorozatban egyébként számos ismert versenyző is szerepel, többen korábban a Formula–1-ben is megfordultak, például az osztrák Christian Klien (2004–06, 2010, 49 rajt), a 2020-as Szahíri Nagydíjon a Lewis Hamiltont pótló George Russell helyén a Williamsnél induló Jack Aitken, vagy éppen a 2007-es Európai Nagydíjon részt vevő Marcus Winkelhock, aki egyetlen F1-es futamán vezette is a versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik