Moto3: Binder nyert, eldőlni látszik a világbajnoki cím

Vágólapra másolva!
2016.09.04. 15:06
A dél-afrikai Brad Binder győzelmével ért véget a gyorsaságimotoros-világbajnokság Brit Nagydíja a Moto3-asok között. A sikere már csak azért is sokat érhet, mert riválisa, Jorge Navarro kiesett.

Paco Bagnaia karrierje során először indulhatott a pole pozícióból, de ahogy már sokszor láthattuk, a Moto3-asoknál a rajtelsőség még korántsem garancia a győzelemre.

NYILATKOZATOK
Brad Binder: „Őrült verseny volt, bármit is próbáltam, a hátsó egyenesig biztosan megelőzött valaki. Végül a hetes kanyarban sikerült az élre állnom, és ez az előny elég volt a leintésig. Nagyon köszönöm a csapatnak, remek motort kaptam erre a futamra is. Szuper érzés újra a dobogón lenni és győzni."
Paco Bagnaia: „Nehéz verseny volt, mert mindenki elöl akart menni. A két KTM nagyon gyors volt az egyenesekben, így az első szektorban hiába voltam gyors, utána mindig megelőztek. Örülök az eredménynek, hiszen ezzel a harmadik helyen vagyunk a bajnokságban, ami nagyon fontos."
Bo Bendsneyder: „Mindent beleadtam. Az elején voltak gondjaim, de aztán jobb lett a tapadásom. Megelőztem Bradet, de ő mégis csak a bajnoki címért harcol, így inkább arra figyeltem, hogy Paco ne tudja megelőzni őt."

Az olasz pilóta a futam első felében sokszor vezetett, de a legkisebbektől megszokott módon sorra váltották egymást az első helyen.

Bagnaiának később egy KTM-duó ellen kellett harcolnia, hiszen Bo Bendsneyder kiváló hátvédje volt csapattársának, Brad Bindernek.

Bendsneyder több mint húsz év után az első holland, aki világbajnoki dobogóra állhatott. A mindössze 17 éves pilóta korát meghazudtolóan érett versenyzést mutatott be.

A futam legnagyobb meglepetését a végül negyedik helyen befutó Stefano Manzi okozta, aki szabadkártyás indulóként, a 34. helyről rajtolva a dobogóért harcolt, nagyon bátor motorozással.

Jorge Navarro a 18. helyről rajtolva a 7. körben már vezetett, és később is az élbolyban harcolt. Egészen két körrel a leintés előttig, amikor egy hatalmas high slide-esés végett vetett a versenyének, és nagy valószínűséggel a bajnoki esélyének is.

A dél-afrikai Binder most 86 ponttal vezet, és már csak hat futam van hátra a bajnokságból.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, BRIT NAGYDÍJ
MOTO3

1. Brad Binder (dél-afrikai, KTM) 38:39.142
2. Francesco Bagnaia (olasz, Mahindra) +0.183
3. Bo Bendsneyder (holland, KTM) +0.336
A vb-pontverseny állása 6 futammal a vége előtt: 1. Brad Binder 204 pont, 2. Jorge Navarro (spanyol, Honda) 118, 3. Francesco Bagnaia 110

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik