WTCC: Michelisz az első napon többször az álomhatár alatt!

Vágólapra másolva!
2016.03.02. 18:33
null
Michelisz Norbert bevetés közben
„Tovább gyorsultunk” – talán ez a legfontosabb információ, amely Michelisz Norbert szájából elhangzott a túraautó-világbajnokság vallelungai kollektív tesztjének első napján szerdán.

 

Az idei szezontól a Honda gyári csapatát erősítő magyar versenyző ennek megfelelően folyamatosan vigyorog.

Amúgy se az a szomorkodós típus, de ahányszor csak ránéz a Honda Civic hátsó ablakán lévő feliratra (jelesül: Michelisz plusz a piros-fehér-zöld zászló), fülig szalad a szája. Érthető, hogy büszke, hiszen ezért a lehetőségért dolgozott olyan keményen az elmúlt években.

S most meg is kapja az esélyt. Vallelungán mindkét nap ő teszteli a Civicet. Mi ez, ha nem a bizalom jele?

Ez már az új autó, erősebb motorral, megerősített első és hátsó futóművel, amelyet ki kell próbálni, tesztelni kell. Kiváló alkalmat nyújt erre a szerda-csütörtöki, médianyilvános teszt.

„Az autó motorja erősebb, aminek köszönhetően egyenesben három-négy kilométer per órával gyorsabb. Ez azt jelenti, hogy körülbelül kétszázhatvanöt-kétszázhetven a végsebessége. A gyorsulást is folyamatosan finomítjuk, ma már többször voltam a négy másodperces álomhatár alatt – sikerült 3.9 másodperc alatt nulláról száz km/órás sebességre gyorsulnom. Körönként öt tizedmásodpercen belül vagyunk a Citroënhez képest, ami nem azt jelenti, hogy folyamatosan és kiegyensúlyozottan képesek leszünk versenyeket nyerni, de mindenképp biztató” – mondta Michelisz Norbert, aki a szerdai tesztnapon folyamatosan az élmezőnyben volt, s a nap végén a negyedik helyet foglalta el.

Érdekesség, hogy a leggyorsabb a marokkói Mehdi Bennani volt – viszont nem meglepő, hogy egy Citroën volánja mögött.

S ahogy Michelisz is megjegyezte: a nap meglepetése mindenképp a Volvo jó szereplése (a svéd Björk lett a második), úgy tűnik, az újonnan érkező gyár remek munkát végzett a téli szünetben.

TÚRAAUTÓ-VB, TESZT, VALLELUNGA
1. nap:
1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 1:37.000, 2. Björk (svéd, Volvo) 1:37:352, 3. T. Chilton (brit, Citroën C-Elysée) 1:37.427, 4. Michelisz (magyar, Honda Civic) 1:37.524

A Honda három gyári pilótája (balról jobbra): Rob Huff, Tiago Monteiro, Michelisz Norbert
A Honda három gyári pilótája (balról jobbra): Rob Huff, Tiago Monteiro, Michelisz Norbert

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik