WTCC: Michelisz az élről indul a második futamban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 15:25
null
Michelisz Norbert az élről indul a második futamon a Hungaroringen (Fotó: Mirkó István)
Michelisz Norbert a 10. időt érte el a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyének időmérőjén a Q2-ben, így a második vasárnapi futamot az első helyről kezdheti.

Michelisz Norbert a 9. helyen jutott tovább az időmérő első szakaszából, a másodikat pedig a 10. idővel zárta. Örülhetett tehát a Hungaroringre kilátogató több ezer magyar szurkoló, hiszen kedvencük a fordított rajtsorrendnek köszönhetően a második futamon a pole-pozícióból indulhat.

Az első futamot a francia Yvan Muller kezdi az első helyről.

„Az időmérő első szakasza után egyértelmű volt, hogy ma nem tudunk beférni az első három közé, ezért egy kicsit változtattunk a stratégián" – nyilatkozta Michelisz, majd hozzátette, nem a tizedik hely megszerzését tűzte ki célul, mert abban benne lett volna a kockázat, hogy esetleg csak tizenegyedikként zár.

„A nyolcadik és a tizedik hely között próbáltunk végezni, hogy a második futamra egy első vagy második soros rajthelyet csípjünk el. Az egyik szemem sír, a másik nevet, ugyanakkor bízom abban, hogy holnap jól sikerül a rajt, és elegendő lesz a tempóm ahhoz, hogy legalább a dobogós helyezésekért harcban legyek."

A legjobb öt pilótát felvonultató harmadik részben, amelyben minden versenyzőnek egy mért kör megtételére volt lehetősége, a kvalifikáción végig brillírozó, négyszeres vb-győztes Muller – akinek a nevéhez fűződik a mogyoródi körrekord – legyőzhetetlennek bizonyult.

Az első futamot vasárnap 13.30-tól, a másodikat pedig 14.40-től rendezik meg a Hungaroringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik