WTCC: Michelisz 8. helyezéssel hangolt a második futamra

Vágólapra másolva!
2015.05.03. 14:02
Michelisz Norbert az első futamon megszerzett nyolcadik helyezéssel hangolt a túraautó-vb magyarországi állomásának második versenyére, amelyet az élről kezd meg 14.40-kor.

Michelisz a rajtnál a 10. helyről feljött a 7. pozícióba, és a verseny elején Tom Chiltont próbálta maga mögött tartani. A 2. kör elején azonban az 5-ös kanyarban az angol elment mellette a Chevyvel. Michelisz nem akart keménykedni, óvnia kellett az autóját a második futamra, amelyet az élről kezd meg.

Ezt követően a ladás Robert Huff haladt Michelisz mögött, esélye sem volt támadni a magyart, aki kényelmesen autózhatott a verseny végéig, és lélekben készülhetett a második futamra, amely 14.40-kor kezdődik (élőben az Eurosporton és a Dunán).

A pole pozíciós Yvan Muller mellől Hugo Valente rajtolt, miután törölték korábbi, sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt kiszabott büntetését. A verseny előtt szemerkélt az eső, a felvezető kör alatt viszont arról számolt be Michelisz az Eurosport élő rádiós bejelentkezésében, hogy akkor éppen nem esett.

A felvezető kör végén Muller rossz helyre állt fel a rajtrácson, ezért meg kellett ismételni a felvezető kört (a francia ellen vizsgálatot indítottak, a versenyhétvége végén büntetést kaphat). A rajtnál a vb-éllovas José María López a 3. rajtkockából indulva elment csapattársa mellett, s az élre állt. A teljesítmények kiegyenlítése céljából plusz 60 kilogrammot hordó Citroënek az első négy helyen fordulhattak volna, de Ma Csing-hua és Sébastein Loeb apró koccanása visszaengedte Valentét a harmadik helyre.

A francia meg is őrizte ezt a pozíciót a leintésig, így az élcsoportban a rajt után nem változott a sorrend, López először nyert a Hungaroringen, és növelte előnyét a pontversenyben..

A versenyen nem indult James Thompson, a Lada brit pilótája, aki vb-től a magyar futam előtt visszalépő Dusan Borkovicshoz hasonlóan nem szerepel többé abban a csapatban, amellyel megkezdte a szezont. Bár a Lada hivatalos verziója szerint a foga fáj Thompsonnak, a pletykák szerint nem érzi a TC2-es Lada Vestát, és nem látja értelmét a további szenvedésnek.

S ha már Borkovics szóba került, vasárnap délelőtt az Európa-bajnokság (ETCC) második futamát a szerb nyerte meg a magyar Ficza Ferenc előtt. Az idén már a TCR nemzetközi sorozatának sepangi versenyén is induló Ficza pazar hétvégét zárt, a szombati első verseny ugyanis az ő győzelmével zárult.

TÚRAAUTÓ-VB
3. ÁLLOMÁS, HUNGARORING
1. FUTAM

1. José María López (argentin, Citroën C-Elysée) 13 kör
2. Yvan Muller (francia, Citroën C-Elysée) 3.958 mp h.
3. Hugo Valente (francia, Chevrolet Cruze) 10.290 mp h.
…8. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 15.548 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik