WTCC: Michelisz újabb bravúrja, a második futamon is 6. lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.08. 21:11
null
A Zengő Motorsport versenyzője a balszerencsés kezdés után a maximumot kihozta a hétvégéből (Fotó: AFP)
A túraautó-világbajnokság 2015-ös idényének első helyszínen rendezett második futamot a Citroënnel versenyző francia Sébastien Loeb nyerte meg. Michelisz Norbert a 17. helyről rajtolva újra a hatodik helyen zárt Argentínában.

Bár a hétvége és az idény kezdete nem pont úgy alakult a magyar pilóta számára, mint ahogy azt tervezte – Michelisz autójának egyik kereke leesett az időmérőn, így a 17. helyen végzett – az első futamon hatalmasat száguldott a Zengő Motorsport versenyzője, és végül 11 helyet javítva a hatodik lett.

A második versenyen is az utolsó előtti helyről induló ötös számú Hondának az álló rajt sem okozott gondot, remekül startolt Michelisz, aki egy kör után a hatodik helyre ugrott előre.

Ahogy az első futamon, úgy a másodikon is eluralkodott a káosz a folytatásban, többen is a sóderágyban végeztek, a magyar versenyző szerencsére azonban most is kimaradt a nagyobb „balhékból”, így – bár néhány helyet veszített – a biztonsági autó beküldése után is pontszerző helyen autózott.

A zöld jelzés után magabiztosan repült tovább Michelisz, aki újabb elképesztő teljesítménnyel, újra tizenegy autót maga mögé utasítva a hatodik helyen ért be a célba.

Az élről a brit James Thompson rajtolhatott, a ladás pilóta azonban négy kör után elbúcsúzott a versenytől, így újra a gyári Citroënek domináltak, az első helyen most Sébastien Loeb futott be.

TÚRAAUTÓ-VB
TERMAS DE RÍO HONDO, 2. FUTAM

1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C-Elysée) 30.15 perc
2. José-María López (argentin, Citroën C-Elysée) +4.690 mp
3. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) +10.149

6. Michelisz (magyar, Honda Civic) +17.948

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik