Auto GP: A legjobbkor jött ez a jó eredmény - Kiss Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 11:07
null
Még nem dőlt el, hogy a magyar pilóta melyik irányban folytatja pályafutását (Fotó: kisspaltamas.com)
Kiss Pál Tamás vasárnap futamgyőzelemmel biztosította be összetett második helyét az Auto GP-sorozatban, méghozzá meglehetősen kalandos körülmények között.

 

„Meglepődtem, amikor a remek rajt után piros zászlót lengettek, utána meg mosolyogtam, mert nem mindennap fordul elő, hogy a rajtrácson lerobban az orvosi autó – elevenítette fel a futamot történteket a Nemzeti Sportnak a magyar pilóta. – De nem ez volt az egyetlen meglepetés… Az orvosi autós malőr után beküldték a biztonsági autót, annak meg leesett a tetejéről a villogó, pont előttem robbant szét az úton. Attól kezdve nehéz dolgom volt, mert nem tudtam, hogy mikor hajt ki a pályáról. De még így is elsőként mentem el a rajttól, és megnyertem a futamot. Ezzel gyakorlatilag megszereztem az összetett második helyet, ami nagyon boldoggá tett. Néhány napig még biztosan a hatása alatt leszek.

Kiss Pál Tamás úgy tervezi, hogy a jó eredményt kihasználva a lehető leghamarabb letisztázza a jövőjét.

„Nagyon fontos, hogy még nem dőlt el, melyik hat pilótát hívja meg az Audi az év végi tesztre, a német túraautó-bajnokságba. Sok a jelentkező és kevés a hely, úgyhogy nekem a lehető legjobbkor jött ez a jó eredmény. Nagyon szeretnék részt venni azon a teszten, hogy bizonyíthassak. Aztán ott van még a Virtuosi-csapat GT3-as projektje, amelynek lassan kibontakozni látszik egy gyári programja. Egyelőre gyerekcipőben jár, de heteken belül eldől, mi lesz a sorsa. És a csapat – amellyel az idén remekül működtünk együtt – számít rám.”

A magyar autóversenyző abból a szempontból sajnálná, ha véget érne a formulaautós pályafutása, hiszen azt az érzést, azt a tempót, amit ott autóztak, semmilyen más kategória nem adja meg számára. A német túraautó-bajnokságot előrelépésként értékelne a pályafutásában, viszont a Formula–1-ről egy éve már nem is álmodozik.

„Amikor ennyire nyíltan elkezdődött a licit a fizetős pilóták között, elengedtem az F1 gondolatát, és most már egyáltalán nem zavar, ha társaságban szóba kerül…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik