WTCC: Michelisz-bravúr, negyedik hely az időmérőn

Vágólapra másolva!
2014.05.10. 15:08
null
Michelisz a negyedik lett a szlovákiai időmérőn (Fotó: fiawtcc.com)
Az ismét szenzációs hétvégét produkáló Citroën-istálló pilótái szerezték meg az első három helyet a túraautó-világbajnokság (WTCC) Szlovák Nagydíjának időmérőjén. A José María López, Sébastien Loeb, Yvan Muller hármas mögött Michelisz Norbert a negyedik helyen zárt, ezzel a legjobb nem citroënes lett.  

 

Jól kezdődött az időmérő Michelisz Norbert számára: a Honda magyar pilótája a Q1-ben megfutotta a leggyorsabb kört (2:05.014), így magabiztosan, az első helyen ment tovább a Q2-be. A kvalifikáció második szakasza Gabriele Tarquini bukásával kezdődött, az olasz versenyző kiment a kavicságyra és felrepült a motorházteteje.

Michelisz a Q2-ből is magabiztosan ment tovább, vezetett is, de José María López az utolsó mért körében megelőzte. A Q3-ban – ahová Michelisz egyedüli hondásként jutott be – a Citroëneket nem lehetett utolérni, a pole pozíciót José María López szerezte meg, csapattársai, Sébastien Loeb és Yvan Muller előtt. Michelisz Norbert a Citroënek mögött a negyedik lett, Gianni Morbidelli pedig az ötödik.

Ez azt jelenti, hogy az első vasárnapi futamon a negyedik helyről rajtolhat Michelisz, a másodikon pedig a hetedikről.

„Az elsődleges célunkat elértük az időmérőn, hiszen benne voltam az első ötben, és a márkatársak közül én voltam ma a leggyorsabb. Ennek alapvetően nagyon örültem. Aminek viszont nem annyira, hogy nagyon nagy volt a lemaradásunk a Citroënekhez képest. Sajnos éreztem, hogy egy tökéletes körrel sem lettem volna olyan helyzetben, hogy harcolni tudjak az első három pozíció valamelyikéért. Tudjuk, hogy hol vannak a gyenge pontjaink, és ezen hamarosan javítani is fogunk.

Nagyon nehéz megmondani, hogy mi lesz holnap, attól függ, hogy milyen lesz az időjárás. Összességében az autót képesnek érzem arra, hogy erős pontszerző helyeken végezzünk mind a két futamon. Nyilván, kis szerencsére is szükségünk van az első néhány kanyarban, hogy az ember kimaradjon a bajból. Megpróbálok kettő nagyon jót rajtolni, majd aztán meglátjuk, hogy hová juthatunk" – mondta Michelisz Norbert az időmérő után.

WTCC, SZLOVÁK NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ

1. José María López (argentin, Citroën) 2:03.912
2. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 2:04.284
3. Yvan Muller (francia, Citroën) 2:04.541
4. MICHELISZ NORBERT (Honda) 2:04.903
5. Gianni Morbidelli (olasz, Chevrolet) 2:04.931

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik