Túraautó-vb: Michelisz az első futamon a 8. helyről rajtolhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.12. 16:27
null
Michelisz a második futamon a 3. helyről rajtol
A túraautó-világbajnokság (WTCC) Marokkói Nagydíján az argentin José Maria López indulhat az élről, Michelisz Norbert pedig a 8. helyről vághat neki az első vasárnapi versenynek. A magyar pilóta a másodikon a harmadik helyről rajtolhat holnap, mivel a Q2 eredményével fordított sorrendben indulnak majd a versenyzők.

Az idény első időmérő edzése megerősítette, amit a tesztek és a szabadedzések alapján sejthettünk, azaz a sorozatban ebben az évben bemutatkozó Citroën magasan kiemelkedik a mezőnyből, és csak az a kérdés, éppen melyik pilótája fog ki jobb napot.

A szombati időmérő az argentin José María Lópezé volt, az argentin szerezte meg a szezon első pole pozícióját az új rendszerű időmérőn, amelynek végén a legjobb kör részt vesz a harmadik szakaszban, és egyenként hajt ki a pályára, hogy egy-egy kört fusson. Kalandos volt az első ilyen jellegű záró szakasz, Yvan Muller ugyanis levágta az egyik sikánt, így elveszítette második rajthelyét, s a negyedikre sorolták vissza, míg a Chevrolet-val induló Dusan Borkovics túl korán hagyta el a boxutcát a saját menetére, így kizárták a szakaszból – az 5. rajtkocka azonban így is az övé.

Michelisz Norbertnek a Honda Civickel esélye sem volt a harmadik szakaszba jutni, a második etapban a 12 pilótából a nyolcadik lett, ami azt jelenti, hogy az első futamon ebből a pozícióból rajtol, de mivel a másodikra megfordítják második szakasz első tíz helyezettjének sorrendjét, a következő futamot a 3. rajthelyről várhatja. Az idén már mindkét verseny állórajtos lesz.

Az időmérőn Michelisz volt a második legjobb hondás, de meg kell jegyezni, hogy a japán gyár csak három autóval szerepelt, Gabriele Tarquini autója ugyanis úgy összetört a második szabadedzésen, hogy az olasznak vissza kellett lépnie a hétvége további részétől.

Az edzésen Tarquini kicsúszott egy sikánban, a bukótérbe sodródott, és a mögötte érkezők közül Gianni Morbidelli szintén megcsúszott, és telibe találta a Hondát. A Chevrolet-pilóta megjegyezte, nem akarja magáról a teljes felelősséget elhárítani, de lengethették volna a sárga zászlót.

TÚRAAUTÓ-VB, 1. FUTAM
AZ IDŐMÉRŐ VÉGEREDMÉNYE

1. José María López (argentin, Citroën C-Elysée) 1:43.730
2. Sébastien Loeb (francia, Citroën C-Elysée) 1:43.845
3. Tom Chilton (brit, Chevrolet Cruze) 1:44.864
4. Yvan Muller (francia, Citroën C-Elysée) 1:43.748 – büntetés után
5. Dusan Borkovics (szerb, Chevrolet Cruze) a 3. szakaszban idő nélkül
6. René Münnich (német, Chevrolet Cruze) 1:45.541
7. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) 1:45.891
8. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 1:46.165
9. Mehdi Bennani (marokkói, Honda Civic) 1:46.227
10. Tom Coronel (holland, Chevrolet Cruze) 1:46.331

A vasárnapi program
17.15: 1. futam (14 kör, Tv: Eurosport)
18.15: 2. futam (14 kör, Tv: Eurosport)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik