WTCC: Agresszívebb, szexibb autók lesznek - Michelisz

Vágólapra másolva!
2014.01.30. 11:37
Ötödik teljes szezonjára készül Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokságban (WTCC). A 2012-ben és 2013-ban is összetettben hatodik helyen végző magyar pilóta a sorozat hivatalos honlapjának adott interjúban beszélt az előttünk álló idényről és a szabályváltozások lehetséges hatásairól.





„Érdekes lesz egy még versenyképesebb autót vezetni. A nézők pedig nemcsak gyorsabb, de agresszívebb és szexibb gépeket láthatnak majd – mondta a szabályváltoztatásokkal kapcsolatban Michelisz Norbert. – A múlt heti spanyolországi tesztelésen még nem kaphattunk tiszta képet az autóról, ám az első benyomásom pozitív volt. Én nem vezettem, de hasznos volt látni Gabrielét és Tiagót a pályán."

„Természetesen! – vágta rá a magyar pilóta arra a kérdésre, hogy szeretne-e tovább javítani az eredményein. – Jó dolog felvenni a versenyt a világ legjobbjaival. A célom az, hogy minden szezonban jobb legyek, nagyon várom a 2014-es idényt is."

A sorozathoz idén csatlakozik a többek között a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeböt felvonultató Citroën is.

„A Citroënnél három világklasszis pilóta lesz, az autót hat hónapja tesztelik, de figyelembe kell venni, hogy ez egy új projekt. Biztos vagyok benne, hogy versenygyőzelmekért fognak harcolni már az elejétől kezdve – mondta Michelisz az ebben az évben debütáló alakulatról. – Az RML az egyik legjobb csapat, biztos vagyok benne, hogy ismét erős lesz. A Cruze szerintem idén nem lesz versenyben a világbajnoki címért, még ha remek pilótái is vannak. A Lada sokat profitálhat az új szabályokból."

„Hihetetlen, milyen gyorsan telik az idő. Az idén a Hungaroringen teljesítem a századik versenyemet a sorozatban, ami nagyon különleges lesz számomra. Büszke vagyok az eredményeimre, de tisztában vagyok vele, hogy hosszú út áll előttem versenyzőként."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik