Autósport: stílusosan búcsúzott a 37 év után kivonuló Dodge

Vágólapra másolva!
2012.11.19. 10:30
null
Brad Keselowski lett a NASCAR Sprint-kupa győztese (Fotó: Reuters)
Pályafutása első NASCAR Sprint-kupa-győzelmét aratta Brad Keselowski. A Homestead-Miami Speedwayen rendezett idényzáró futamon ugyan csak 15. lett a Dodge pilótája, ám legfőbb riválisa, Jimmie Johnson kiesett, így a detroiti pilóta lett a bajnok.

 

 

A szezonzáró futamot Jeff Gordon nyerte, aki mindössze 1.028 másodperccel előzte meg Clint Bowyert. A harmadik helyen Ryan Newman zárt. Gordon második versenyét nyerte idén, karrierje során már 87 futamgyőzelemnél jár, amivel legendás magasságokba emelkedett: mindössze Richard Pettynek (200) és David Pearsonnak (105) van több győzelme.

Keselowski ugyan mindössze csak 15. lett a Miamiban megrendezett versenyen, legfőbb riválisa, Jimmie Johnson azonban technikai hiba miatt feladta a futamot a 226. körben, így a Dodge pilótája nyerte a bajnokságot. A Dodge 1975-ös debütálása óta első bajnoki címét jegyezte – az istálló jövőre már nem indul a sorozatban, így sikerült stílusosan búcsúznia.

„Ez a bajnoki cím a világot jelenti számomra – nyilatkozta diadalittasan Keselowski. – A legjobb csapatban versenyezhettem, örülök, hogy a részese lehettem ennek a csodának. Mindenki fantasztikus munkát végzett."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik