Bitter Sándor, az igazi „utcai harcos"

Vágólapra másolva!
2010.06.09. 17:44
null
Bitter Sándort vonzza a veszély
Bitter Sándort vonzza a veszély. Ha másból nem is, abból biztosan kiderül, hogy az utóbbi években az utcai versenyekre specializálódott (no meg a nagy tűrőképességet igénylő 24 órásokra), amelyek másik neve nyugodtan lehetne az is: veszély.

A versenyzők őrült tempóban száguldanak a fák között, kanyarodnak el néhány centire a kőkerítések és templomfalak előtt. Ha ott valaki hibázik... Még belegondolni is rossz.

Bitter az idén túl van már a híres North West-viadalon, és gőzerővel készült a legendás Man-szigeti TT-re, ám a betegség megakadályozta elutazását a számára oly kedves szigetre, ahol már annyi kalandot átélt.

„A gyomrommal lett valami, négy hete nyomom az ágyat, egyelőre csak találgatják, mi lehet a baj. Ilyen állapotban nem akartam elmenni a Man-szigetre, mert ha rontok a tavalyi eredményemen, a makaói meghívást is elbuktam volna" – mondta Bitter, aki jól érzékelhetően ezeken a viadalokon találta meg önmagát. Magassága miatt nem éppen MotoGP-alkat, de az utcai futamokon ez bátorsággal ellensúlyozható.

„Szerencsém van, mert teljesen ki tudom kapcsolni, hogy nem zárt pályán, hanem az utcán vagyok. Nem fordul meg a fejemben, hogy ha elrontom a kanyart, egyenesen a templomfalba csapódok. Sokakat ez visszafog, engem szerencsére nem."

Ezek után talán nem meglepő, hogy Bitter naptárában az idény hátralévő részén két utcai verseny (közte a híres makaói), két 24 órás és egy nyolcórás megbízhatósági verseny szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik