ChampCar: a bajnok Bourdais futamgyőzelemmel búcsúzott

Vágólapra másolva!
2007.11.12. 10:45
Győzelemmel búcsúzott a ChampCar-versenysorozattól a bajnok Sebastien Bourdais. A francia pilóta megnyerte az észak-amerikai széria utolsó futamát Mexikóvárosban, és ezzel ebben a szezonban a nyolcadik versenyen futott át elsőként a célvonalon.

A 2008-ban már a Formula–1-es Toro Rosso csapatnál versenyző Bourdais már korábban bebiztosította pályafutása negyedik egyéni bajnoki címét a ChampCarban.

A sorozatban negyedik év végi elsőségét ünneplő Newman-Haas-pilóta a Mexikói Nagydíjon aratott győzelmével pályafutása 73. futamán 31. alkalommal látta meg elsőként a kockás zászlót.

„Ez hihetetlen. Soha nem tudom eléggé megköszönni ezeknek a fiúk (a csapatának – a szerk.), amit értem tettek. Úgy bőgtem, mint egy cscsemő” – nyilatkozta az ünneplés után Bourdais.

Maxikóvárosban a francia mögött az ausztrál Will Power végzett a második helyen, megelőzve a spanyol Oriol Serviát, az amerikai Gramahm Rahalt és a kanadai Paul Tracyt.

Sebastien Bourdais 364 ponttal zárta bajnokként a szezont, a brit Justin Wilson lett a második 281 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára a volt Formula–1-es versenyző, a holland Robert Doornbos állhatott fel (268 pont).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik