A Mátrában rendezik meg az első hegyidrift-versenyt

Vágólapra másolva!
2011.06.22. 12:58
null
A hegyi drift a hazai közönségnek sem lehet idegen (Fotó: miki3d)
Címkék
A drift autósport a hazai szakágak közt komoly teret hódított el magának, egy-egy versenyre több ezer néző látogat el, és élvezi annak egyedi látványvilágát. Sokan azonban nem tudják, hogy a drift gyökerei a japán hegyekből indult el hódító útjára az 1960-as években. Június 25-én a DriftGP Hungary és az Észak-Magyarországi TC sportegyesület visszatér a drift gyökereihez: Magyarországon először rendeznek legális hegyidrift-versenyt a Mátrában!

Japánban a merészebb fiatalok abban az időben egy-egy kanyarba, szerpentinbe autóik farát megcsúsztatva estek be, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a hegyi szakaszokat. A 90-es években már számos illegális hegyi versenyt tartottak, de már az egész távon megpróbáltak kilinccsel előre haladni az úgynevezett touge-pilóták.

Az új évezredben Keicsi Csusija JGTC túraautó-bajnok segítségével sikerült legalizálni a touge-versenyeket a D1 Grand Prix professzionális driftbajnokság mellett, amely jelenleg is a világ legrangosabb sorozata.

A hegyi drift a hazai közönségnek sem lehet idegen, hiszen 2007-ben majd a rákövetkező évben a Mátrai Hegyi Verseny betétprogramjaként kapott helyet Parádsasváron. Sajnos mindkét évben csupán három-négy felfutással bizonyítottak, hogy a régi idők ralijához hasonló látványvilág nem halt ki még teljesen.

A hegyi szakaszon szándékosan driftelő versenyzők ugyanis pontosan azt nyújtották a nézőknek, amire igazán kíváncsiak. Nem is volt meglepő, hogy a fanatikusok térden állva, hajladozva köszöntötték a visszafelé lecsorgó drift autókat. Sohasem látott nézői szeretet és rajongás övezett minden egyes felfutást, és ezzel együtt a versenyzők is felejthetetlen élményekkel térhettek haza.

Parádsasváron három éve csend honol, holott egykoron a hegyi versenyek Mekkája volt, és a versenyzők legnagyobb kedvence közé tartozott a gyors és helyenként igen technikás nyomvonal. Ez a csend június 25-én a környék és az egész ország legnagyobb örömére végre megszűnik. A rendezvény turisztikai vonzereje és annak érdekessége kuriózumnak számít egész Európában. Nem véletlen, hogy a hazai és külföldi érdeklődés igen jelentős, hiszen első alkalommal kerül megrendezésre kifejezetten hegyidrift-verseny a Mátrában.

RENDEZVÉNY-INFORMÁCIÓK
Parádsasvár/Nemzetközi Hegyi Drift verseny (Touge Drift Race) – június 25.
Belépő: 1500,- Ft, VIP-jegy: 6000,- Ft (ajándékok, ülőhely a lelátóra + After Party welcome drinkkel)
Egyéb információk és friss hírek: www.facebook.com/driftgp.hu
Versenykiírás: www.driftgp.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik