A férfiakat leköröző Gerhardt Krisztina történelmi vb-címe Bali szigetén

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.11.06. 18:54
A sportág történetében először szerzett világbajnoki aranyérmet az öttusából lecsípett biatlonban magyar versenyző, Gerhardt Krisztina végzett az élen az ötven feletti korosztályban.

Összesen 34 ország 450 sportolója vett részt Indonéziában, Bali szigetén a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) által rendezett öttusa-triatlon (triathlet: futás-úszás-lövészet) és öttusa-biatlon (biathlet: futás-úszás-futás) világbajnokságon, amelyen egyéniben és váltóban mérték össze tudásukat a versenyzők.

A viadalon a dél-afrikaiak nyújtották a legjobb teljesítményt, csaknem ötven aranyérmet szereztek, ezen kívül dobogóra állhattak Thaiföld, Indonézia, Egyiptom, Németország, Magyarország, Japán, Korea és Portugália sportolói is.

A ötven év feletti korosztályban a magyar Gerhardt Krisztina előbb ezüstérmet szerzett triatlonban, másnap hatalmas küzdelemben – férfi versenyzőket is lekörözve – világbajnoki címmel gazdagodott biatlonban, a sportág hazai történetében először.

Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusaszövetség elnöke szerint nehéz éven vannak túl, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyértelmű üzenete az volt, hogy ha a lovaglás az öttusában marad, a sportág kikerül az olimpiai programról, idén viszont bizonyították, még itt vannak, és van jövő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik