Ultra Lupa-tó: 500 kilogramm jég fogyott, 1400 versenyző indult a hétvégén

Vágólapra másolva!
2023.07.17. 09:47
A III. Burger King Ultra Lupa-tó „egyéjszakás” futókalandon a 130 km-es táv és a börzsönyi szakasz nehéz terepe mellett az extrán meleg idő is próbára tette a futók kitartását.

Egyéni versenyzők, csapatok és bringások lepték el hétvégén a Dunakanyart és a III. Burger King Ultra Lupa-tó központjául szolgáló budakalászi Lupa Beach Öböl strandot. A csaknem 1400 induló különböző távokon tette magát próbára, a leghosszabb, 130 km-es versenyszám indulói szombat délután pontban 16 óra 30 perckor vágtak neki a börzsönyi, 30 km-es terepszakasszal kiegészült távnak. Ugyanezt a távot 2-10 fős váltók is teljesítették. A szombati versenynapon szerepet kapott még egy 50 kilométeres ultra, valamint egy „Szombat Esti Félmaraton”, a nyári lemenő nap sugaraiban.

Fotók: Maratonman

A verseny egyik különlegessége a kompos átkelés a Dunán Tahitótfalunál. A versenyzők a kompozással töltött időt, hidratálásra és nyújtásra is használhatták, valamint a verseny légkörének köszönhetően egyfajta futófieszta-hangulatban tehették meg az utat.

A 130 kilométeres egyéni versenyben kiemelkedő eredménnyel, 13:35:53-as idővel Filep Ákos szerezte meg az abszolút győzelmet, a női mezőnyben Szöllősy Edina diadalmaskodott (14:51:43), és abszolútban az előkelő 5. helyet érte el.

Vasárnap a rövidebb távok kedvelőié volt a főszerep. A szervezők 5 és 10 kilométeres Lupa Beach Run futamokkal, valamint a gyermekprogramok mellett egy különlegességnek számító Swim Run versenyszámmal is készültek, amelyen az indulók a futást az úszással felváltva rótták a köröket.

Fotók: Maratonman

A szervezők a meleg nyári napokra tekintettel jéggel készültek a frissítőpontokon. A jég tömege idén 500 kg-ra rúgott, a pontokra kiszállított víz mennyisége pedig elérte az öt tonnát. A Maratonman versenysorozat következő állomására, a Generali Night Run Budapestre szeptember 2-án kerül sor a Várkert Bazárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik