A Fifty-Fifty óriási rekorddal nyerte meg a Kékszalagot

NSO NSONSO NSO
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 17:24
A Fifty-Fifty fantasztikus csúcsidővel megvédte a címét, a Józsa Márton kormányozta hajó alig több mint öt óra alatt teljesítette a távot.

A Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty űridővel védte meg a címét az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A csapat több mint két órát javítva az általa tartott csúcson 16 óra után futott át a füredi célvonalon, azaz alig több mint öt óra alatt teljesítette a távot – írja beszámolójában a kekszalag.reblog.hu.

A Fifty-Fifty győzelméhez nem fért kétség, egyetlen hajó sem tudta megszorítani. A kétárbócos magyar fejlesztésű katamarán tavaly 7:13:21 órás pályacsúcsot futott, ezt döntötte meg most több mint két órával.

A hajó negyedik alkalommal nyerte meg a Kékszalagot.

Az élen végző hajó legénysége: Józsa Márton (kormányos), Goszleth Marcell, Németh Áron, Adorján Csaba, Józsa-Kovács Attila, Erőss Loránd János, Bagyó Áron.

„Ha nem lett volna egy-két leállás, például Siófoknál, a korábban jelzett négy és fél órás befutási idő sem lett volna lehetetlen! Tehát van még min javítani” – mondta Józsa Márton, a Fifty-Fifty kormányosa a befutó után.

A Vándor Róbert kormányozta RSM futott át a füredi célvonalon másodikként. Szoros befutó után a Prospex-Delta Sailing Team lett a harmadik, míg a Team Kaáli a negyedik az 515 nevezővel megrendezett versenyen.

Fotó: Koncz Márton/NSO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik