Kikapcsol és felfrissít: egy profi sportolónak is fontos a kiegészítő mozgás

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 21:19
A 3x3-as válogatott kosárlabdázó, Papp Klaudia fontosnak tartja a rendszeres testmozgást és a prevenciót, szabadidejében teniszezik és kerékpározik.

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott kiválósága, Papp Klaudia „nagypályán” az előző három évben a Vasas Akadémia irányítója és csapatkapitánya volt, és bár napjai jelentős részét az élsport teszi ki, a kiegészítő mozgásformákra is marad ideje.

Papp Klaudia sportos családban nőtt fel, így nem meglepő, hogy gyermekkorában több sportágat is kipróbált. Végül a kosárlabda mellett tette le a voksát, szüleihez hasonlóan profi sportoló lett, és pályafutása után sem szakadna el a közegtől.

„A mozgás gyermekkorom óta a mindennapjaim része – hangsúlyozta az irányító. – Annak idején a futástól a távolugrásig szinte mindent kipróbáltam az atlétikában, majd ahogy a családban többen is, kézilabdáztam és fociztam, amíg eljutottam a kosárlabdáig. Amikor nagyobb lettem, elkezdtem gondolkozni, hogy nemcsak hobbiként, hanem versenyszerűen is űzhetném a sportágat, idővel pedig nem is volt kérdés, hogy ez az én utam. Az egyetemi végzettségem is a sporthoz kötődik, Debrecenben szereztem gyógytornászdiplomát, nagyon élveztem a képzést, otthonosan mozgok a közegben. Ha befejezem a profi pályafutásomat, biztosan ebben a szakmában helyezkedem el.”

A kosárlabdázó hozzátette, a rendszeres testmozgás mellett preventív és rehabilitációs jellege miatt a gyógytorna szerepét is fontosnak tartja az egészséges életmód fenntartásában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik