Íme, a fiatal Bruce Lee edzésterve

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.06.02. 16:43
Nyilvánosságra került a színész-harcművész 1965-ös edzésterve, ami a mai fiatalokat is ösztönözheti, de egyáltalán nem könnyű a sok ismétlés miatt.

Különleges edzésterv került nyilvánosságra a hatvanas évekből. A Millionaire Mentor nevű Instagram-oldal tette közzé Bruce Lee 1965-ös edzéstervét, ami a testépítés szerelmeseinek és a filmrajongóknak egyaránt érdekes lehet. Merthogy a tragikusan fiatalon, 32 évesen elhunyt kínai (hongkongi) harcművész, színész, rendező, producer és forgatókönyvíró kétségtelenül a korszak egyik legnagyobb sztárja volt, aki a filmiparra éppúgy nagy hatással volt, mint a harcművészetek növekvő népszerűségére. Bár nem hatalmas termetéről és az óriási izmairól volt híres, igencsak kidolgozott teste volt, az erőnléttel pedig sohasem volt problémája. Igaz, oda is figyelt magára, és a megfelelő táplálkozásra is nagy figyelmet fordított.


 











A bejegyzés megtekintése az Instagramon























 

Millionaire Mentor (@millionaire_mentor) által megosztott bejegyzés


A most nyilvánosságra került edzésterv 1965-ből származik, Bruce Lee ekkor töltötte be a 25. életévét. A lista tizennégy gyakorlatot tartalmaz, különböző ismétlésszámmal, és azt is tartalmazza, hogy az adott gyakorlatot mekkora súllyal végezte a kínai színész-harcművész. A guggolásból például három szettet végzett tíz ismétléssel, és 43 kilós súllyal. Ez különösen annak tükrében szép teljesítmény, hogy ő akkoriban körülbelül 60 kg volt. A listán szerepelnek olyan alapvető gyakorlatok is, mint a felülés és a fekvőtámasz, illetve különböző súlyzós feladatok, mindenesetre a legtöbb elsősorban a bicepsz, a tricepsz és az alkar erősítését szolgálta. A poszt alatt többen azt írták, hogy kipróbálják majd ezt az edzéstervet, és abban is sokan egyetértettek, hogy egyáltalán nem könnyű ilyen ismétlésszámokkal végigcsinálni.

Nemrég két ma is élő, és idősebb kora ellenére igencsak aktívan edző színész-sportolóról, Arnold Schwarzenegerről és Dolph Lundgrenről írtunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik