Felfedte titkos étrendjét Rafael Nadal és klasszis utódja

Vágólapra másolva!
2023.04.23. 20:12
Ami az egyiknek az olívaolaj, az a másiknak a szusi – rengeteg tényező mellett a helyes táplálkozás is közös pont a két spanyol teniszsztár, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz életében.

A manacori születésű, hosszú ideje sérüléssel küzdő – és ezért a Roland Garrost esetleg kihagyó – 36 éves Rafael Nadal hosszú és páratlanul sikeres pályafutását nemcsak a kemény fizikai munkának, hanem a körültekintő táplálkozásnak is köszönheti. Felkészülésének ezzel a részével foglalkozott a superdeporte.es, kiemelve, hogy az étrendjéből sosem hiányozhat a Spanyolországban egyébként is fontos összetevő: az olívaolaj.

„Bárhol is járok, olívabogyót vagy -olajat keresek. Az extra szűz olívaolaj nélkülözhetetlen – fogalmazott a 22-szeres Grand Slam-győztes. – Reggelente pirított kenyeret eszem olívaolajjal, ebédre és vacsorára pedig salátát vagy halat, és persze mindig egy kis extra szűz olívaolajat teszek rájuk.”

Fotó: AFP

A még mindig csupán 19 éves teniszező étkezési szokásairól álomszerűen sikerült 2022-es szezonja miatt írt az As. Eszerint a US Open-győzelemmel nemcsak első Grand Slam-sikerét, hanem a világranglista-elsőséget is elérő fiatal nem szigorú, de azért következetes diétát tart. A mérkőzések előtt este általában halat és rizst eszik, míg a meccs napján kakaókrémmel, datolyával és olívaolajjal ízesített tésztából nyeri az energiát.

Azért bármennyit is tanult a helyes táplálkozásról, néha csal, ám azt nem részletezték, mi jelenti nála a kilengést.

Arról annál több szó esett, hogy nála „alap” a japán gasztronómia egyik csúcsterméke, a szusi, azaz a nyers hal (például lazac, tonhal, tengeri sügér vagy garnélarák) és rizs. Nem meglepő, hiszen rengeteg fehérjét és alacsony zsírtartalmú szénhidrátot biztosít, miközben energiadús étel, és a gyomor is könnyen emészti meg. Alcaraz hozzátette, persze a sok és változatos saláta sem maradhat ki az étkezéséből.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik