Cigiző csigát hallucinált a vasúti átjáróban rendezett ultra egyik indulója

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 13:39
Címkék
Rendhagyó ultrafutóversenyt tartottak a napokban, hiszen a 322 kilométeres távon túl a hely, a használaton kívüli vasúti átjáró jelentette az egyik legnagyobb kihívást.

A Dél-Angliában, a Bristoltól csupán húsz kilométerre található Bath hosszú ideje híres a gyógyfürdőiről, már a római birodalom idején is fontos fürdőhelyként tartották számon.

Ha ilyen múltra nem is tekint vissza, még szép jövő előtt állhat a hétvégén rendezett kétszáz mérföldes, azaz csaknem 322 kilométer hosszú ultrafutóverseny, ugyanis egy homályos, használaton kívüli vasúti alagútban zajlott a viadal. A Bath közvetlen közelében Combe Downban található átjáró egyébként az Egyesült Királyság leghosszabb gyalogos alagútja, ám a tervezők biztosan nem azzal a céllal alkották meg, hogy egyszer vakmerő sportolók sora rója itt a kilométereket.

A résztvevőknek eleve a hosszú távval és 55 órás szintidővel kellett megküzdeniük, amelyet 27:30-as részszintidővel súlyosbítottak, azaz ennyi idő alatt kellett megtenni száz mérföldet (160.9 km). A monotonitás is extrém kihívást jelentett, mert egymérföldes szakaszon futottak oda és vissza, ráadásul a látási körülmények sem ideálisak, ezért aztán nem ritka, hogy az indulók hallucinálnak.

A Combe Downi alagút

Forrás: BBC

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik