Az IFBB többszörös bajnoka saját sikereivel mutat példát másoknak

Vermes NikolettVermes Nikolett
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 19:56
Berkes-Vasvári Nikolett a testépítés szerelmese, férjével együtt sportegyesületet vezet. De nem volt mindig így, sokáig elképzelni sem tudta, milyen egy igazi konditermi edzés.

Sok fitneszmodellnek van gyerekkori sportolói múltja. Önt is a régi élmények vezették be a testépítésbe?

Mennyi idő múlva indult az első versenyen?

2009-ben történt az említett bérletvásárlás, rá két évre neveztem egy fitness modell versenyre. A férjem ekkor már versenyfelkészítéssel foglalkozott, ő biztatott, hogy tegyek próbát, nekem pedig tetszett az ötlet, noha nagyon kevés önbizalmam volt. Nem akartam profi kártyát, nem voltak nagy céljaim a versenyzéssel, mégis újra és újra színpadra álltam.

Ahogy formálódott a testem, úgy lettem egyre határozottabb, és 2016-ban nemzetközi színtéren is indultam, méghozzá Arnold Schwarzenegger versenyén.

Második helyezést értem el, rá néhány napra egy németországi versenyen szintén második lettem, az ezt követő szlovákiai viadalt megnyertem, és megszereztem a profi kártyát. Innen már nem volt visszaút, szó szerint a sportág szerelmese lettem.

A férjén kívül kik segítették? Hallani olyan esetekről, amikor a sportoló családja nem érti, mi végre indul valaki testépítőversenyen.

Édesanyám is kérdőn nézett rám, amikor elmondtam, hogy komolyan fontolóra vettem a testépítést, aztán a versenyek alkalmával az első sorban szurkolt nekem a testvéreimmel együtt.

Ma személyi edző és versenyfelkészítő. Milyen tempóban zajlanak az órái?

Mindenekelőtt fontos, hogy tisztázzam, nemcsak testépítőkkel foglalkozom, hanem mindenkivel, aki szeretné formálni az alakját. Járnak hozzám olyanok is, akik nem gondolkodnak versenyzésben, hanem egyszerűen egészségesen akarnak élni és a legjobb formájukat szeretnék elnyerni. Számomra nagyon fontos, hogy támogassam a hozzám forduló embereket az életmódváltásban! Ugyanakkor természetesen meg kell említenem a profikat is, akik alapfelkészültséggel jönnek hozzám azzal a szándékkal, hogy a színpadig jussanak. Velük kapcsolatban azt tartom a legfontosabbnak, hogy tudatosan készüljenek a versenyzésre. Például az étkezést és a finom mozdulatokat már a legelején tisztázzuk… Mert hiába a jó genetika, a pontos étkezés és a koreográfia elsajátítása több hónapos munka, ezt nem lehet megspórolni!

Év elején többen vannak az edzőteremben?

Férjével együtt vezeti a Berkes Team Sportegyesületet. Okozott nehézséget a közös munka?

Mi vagyunk az élő példa, hogy házaspárként is együtt lehet működni, sőt működtetni egy helyet. Tizennégy éve ismerjük egymást, megtanultunk jól együtt dolgozni, szívesen vezetjük közösen az egyesületet. Partnerei vagyunk a Magyar Testépítő és Fitness Szövetségnek (IFBB) is, amelynek utánpótlást nevelünk. De nemcsak juniorkategóriával foglalkozunk, hanem vegyes korosztállyal, a huszonévesektől egészen az ötvenes korosztályig. Nem olyan régen például egy hatvanöt éves férfit készítettünk fel egy versenyre. Ez a legszebb ebben a sportágban: nem lehet kiöregedni belőle.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik