Újabb extrém őrület: egy szál kajakkal csúszott át a télből a nyárba

Vágólapra másolva!
2022.10.30. 09:31
A spanyol Aniol Serrasolses már számtalan őrültséget talált ki a kajakjával, legutóbb egy chilei vulkán havas lejtőiről „evezett le” egészen az óceánig.

A Csupasporton többször is írtunk Aniol Serrasolsesről, aki hol a vadvízi kajak legkeményebb verzióját próbálta ki, hol egy 42 méteres vízesésről száguldott le.

Tavaly látványos kihívást talált magának: egy chilei vulkán legmagasabb pontjáról indulva előbb lecsúszott a havas lejtőkön, majd elhagyva a hóhatárt, végigszlalomozott az erdőn, hogy aztán tényleg megtalálja a vadvizet, és a szűk szurdokokon át meg se álljon az óceánig.

A 31 éves extrém sportoló a videón huszonöt kilométert tett meg a kajakjával, amellyel az egyik vízesésnél bemutatja a világ első dupla szaltóját (a videón 2:12-nél). Bevallása szerint azért találta ki ezt a kalandot, mert agyára ment a bezártság a koronavírus-járvány alatt.

A videó végén a készítők bepillantást engednek a kulisszák mögé, megmutatják, hogyan készült a nagy csúszás – azért nem ment minden olyan simán, mint a kész videón látszik.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik