Az ingyenes kerékpárosbarát applikáció fontos infókat tartalmaz bringásoknak

Vágólapra másolva!
2022.07.27. 14:16
Elkészült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ingyenes applikációja kerékpárosbarát vendéglátóhelyekkel, szállásokkal, bringaparkokkal.

Egyre vonzóbb Magyarországon is a kerékpáros turizmus, egyre több biztonságos és vonzó kerékpáros-útvonal közül választhatunk, ez azonban nem elegendő. A kerékpáros-turizmus alakulásában jelentős szerepe van a térségi szolgáltatóknak is – áll a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) sajtóközleményében.„Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ megbízásából szövetségünk koordinálja az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat létrehozását és működését. Célunk, hogy létrejöjjön egy országos lefedettségű hálózat, amelynek tagjai kielégítik a kerékpáros túrázók igényeit, magas minőségű szolgáltatást nyújtanak, és ezáltal több vendéget, magasabb bevételt realizálhatnak” – mondta Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.

A hálózathoz mindazon szolgáltatók csatlakozhatnak, akik kerékpárosbarát szemlélettel fogadják a bringával érkezőket, ezen felül megfelelnek az egyes szolgáltatástípusokra vonatkozó kötelező, illetve opcionális kritériumoknak. A hálózat tagjainak listája már nem csupán a Maketusz honlapján található meg, hanem abban az új applikációban is, amely „kerékpárosbarát” néven a Google Play-áruházból, illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető android és IOS-alapú készülékekre egyaránt.

„Az applikációt folyamatosan bővítjük és fejlesztjük, annak érdekében, hogy a felhasználók minél komplexebben alkalmazhassák akár egy-egy túratervezésre, felkészülésre, akár túra közben, ha azonnali iránymutatásra, információra vagy segítségre van szükségük.”A kerékpárosbarát applikáció a különböző szolgáltatók, szálláshelyek, vendéglátóhelyek, strandok, múzeumok mellett tartalmazza a bringás pihenőhelyeket, az ingyenes vízvételi lehetőségeket, kutakat, forrásokat, szervizpontokat és bringaparkokat, vagyis a gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezetes pumpapályákat is. A felhasználók különböző, a kerékpárosok számára hasznos, a hazai útvonalhálózatot megjelenítő alaptérképek és térképrétegek közül választhatnak. Az egyes rétegek más-más információval egészítik ki az alaptérképet, például a hőtérképréteggel megnézhetjük, hogy az egyes kerékpáros útvonalakat mennyire intenzíven használják a bringások.CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik